Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou dětskou teplákovou soupravu

21.01.2021 17:56 | Zprávy

Česká obchodní inspekce zjistila na trhu v ČR výrobek, který může být pro děti nebezpečný. Jedná se o dětskou teplákovou soupravu značky Yvon Fashion, která nesplňuje požadavek na bezpečnost dětských oděvů. Pokud se při obvyklém používání tohoto výrobku utáhnou šňůry v oblasti hrdla dítěte, může dojít k následnému uškrcení dítěte.

Česká obchodní inspekce zakázala na trhu nebezpečnou dětskou teplákovou soupravu
Foto: coi.cz
Popisek: Česká obchodní inspekce - logo

Česká obchodní inspekce zjistila nebezpečný výrobek -  dětskou teplákovou soupravu zn. Yvon Fashion. Produkt je určen dětem ve věku 6 let. Je složen z mikiny s kapucí černé barvy s různými aplikacemi a tepláků černé barvy s růžovou aplikací. Přední díly mikiny jsou opatřeny na přední straně kostěným zdrhovadlem a dlouhými vsazovanými rukávy. Na přední straně mikiny jsou zažehleny nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER CLUB, ATHL.DEPY COLLEGE OF 1986. V horní části mikiny je nášivka s vyobrazením lva a textem CHAMPIONS 86. Na spodu mikiny je v pružném lemu nášivka s nápisy NEW YORK UNIVERSITY 1986, REDCORNER, CHAMPIONS. Mikina má v oblasti hlavy/krku kapuci, na které je zhotoven tunýlek s provlečenou funkční růžovou šňůrou s volnými konci pro stažení kapuce. Volné konce tkanic jsou zataveny proti roztřepení.

Tato dětská tepláková souprava, respektive mikina s kapucí nesplňuje požadavky na bezpečnost dle zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků, konkretizované v harmonizované ČSN EN 14682:2015 – Bezpečnost dětského oblečení, šňůry a šňůry na stažení (čl. 3.2.1). Oblečení určené pro malé děti nesmí být navrhováno, vyráběno nebo dodáváno se šňůrami na stažení nebo funkčními šňůrami v oblasti hlavy, krku nebo horní části hrudníku. Utažením šňůr v oblasti hrdla dítěte může dojít až k následnému uškrcení.

Česká obchodní inspekce uložila příslušnému hospodářskému subjektu ochranné opatření dle ust. § 7 odst. 2 písm. g) zákona č. 102/2001 Sb., kterým je okamžité stažení výrobků, které jsou nebezpečné a které již byly uvedeny na trh. Správní orgán dále nařídil dle ust. § 7 odst. 2 písm. h) téhož zákona zpětné převzetí nebezpečného výrobku od spotřebitelů, kteří uvedený výrobek v kontrolované provozovně prokazatelně zakoupili. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR a informace o něm budou zveřejněny v systému RAPEX.

Informace o výrobku
Název výrobku: Dětská tepláková souprava
Značka: YVON FASHION SIZE: 6 Typ / model: FY – 001 / Quality Collection Wear
Identifikační údaje prodejce: Thi Nga Nguyen, IČ: 28021134 se sídlem Palackého 1309/34, 350 02 Cheb
Země původu: Čína

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…