Česká pošta: Dopravu nad 3,5 tuny zajistí také Astra Trans

30.05.2022 18:47 | Tisková zpráva

Česká pošta rozšiřuje území, kde nechá operovat soukromou dopravu nad 3,5 tuny. Na základě výsledku výběrového řízení podepsala v těchto dnech smlouvu se společností Astra Trans na zajištění logistiky balíkových zásilek v regionu severních a východních Čech. Kontrakt je platný na tři roky.

Česká pošta: Dopravu nad 3,5 tuny zajistí také Astra Trans
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Pro Poštu znamená nahrazení vlastní dopravy nad 3,5 tuny soukromým subjektem především úsporu investičních a provozních prostředků. 

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí

Národní operátor již na začátku jara podepsal smlouvu se společností C.S. CARGO na lokality Praha a Morava, kde si vysoutěžená společnost již přebírá první trasy. "Nyní se také přidá region severovýchodních Čech pod distribucí Astra Trans, tam by se celý proces měl rozeběhnout během prázdnin. Po úspěšném startu v Praze a na Moravě očekáváme hladký průběh i v tomto případě," říká Martin Kment, ředitel Divize logistiky České pošty.

Převod vlastní autodopravy nad 3,5 tuny na soukromé dodavatele je součástí systémových transformačních změn na České poště. Změna pomůže Poště využívat služeb soukromého přepravce tehdy, kdy to bude potřebovat. Nebude se pohybovat v nevýhodných podmínkách jako dosud, kdy veškeré závazky vyplývající z vlastní velké přepravy nesla na svých bedrech. To se týká zejména údržby a obnovy autoparku nebo zbytečných ztrát při nedostatečném vytížení svých přepravních kapacit. Mnohem elastičtěji a úsporněji tak zvládne jak vánoční nápor, tak dny s nižšími objemy zásilek.

„Na českém trhu působíme od roku 1992. Jsme stabilní společností s velkou působností v regionech ČR. Vítáme, že si nás Česká pošta vybrala ke spolupráci. Máme zkušenosti, moderní vozový park a kapacitu, kterou rádi státnímu podniku nabídneme,“ říká Marián Kusák z Astra Trans.

Lokalitu jižních a západních Čech si Česká pošta ponechá ve své gesci. "Pokud se po třech letech ukáže, že nájem soukromých dopravců není pro firmu dále efektivní, umožní nám tento model rychlý návrat k vlastní obsluze. Stejně tak budeme mít zcela transparentní a okamžité srovnání jednotlivých logistických modelů," doplňuje k tomu Kment.

Velmi potěšující je také fakt, že valná většina řidičů automaticky přechází od České pošty k novým dopravcům a zůstávají v oboru. Celkem jich do konce roku bude cca 850.

Společnost Astra Trans z Liberce je moderní dopravně-logistickou firmou, která zákazníkům nabízí komplexní nabídku služeb včetně IT řešení. Věnuje se silniční, letecké i námořní dopravě a logistickým službám. Více ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…