Česká pošta: Vesmírný aršík Ondřeje Douleho

07.09.2020 15:56

Ve středu 9. září tohoto roku Česká pošta uvede do prodeje příležitostný poštovní aršík, jehož námětem je model vesmírné základny MB 10 českého vesmírného architekta Ondřeje Douleho, jehož předlohu graficky upravil Otakar Karlas.

Česká pošta: Vesmírný aršík Ondřeje Douleho
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Nový aršík je vytištěn metodou plnobarevného ofsetu v nákladu 32 000 ks a obálka prvního dne vydání (FDC) s námětem průřezu modelem základny pak digitálním tiskem nákladem 2 900 ks.

Ondřej Doule je absolventem inženýrského studia fakulty architektury pražského ČVUT a po té pokračoval v doktorském studiu oboru teorie architektonické tvorby a paralelně studoval Space management na Mezinárodní vesmírné univerzitě ve Štrasburku. V průběhu studia v Praze pracoval v řadě ateliérů a na půlroční stáži pracoval v pařížském ateliéru italského architekta Renza Piana, s nímž spolupracoval na londýnském mrakodrapu Shard a Museu Paula Kleeho. Po dokončení doktorátu v Praze a zakončení studia v NASA Ames Research Center v Kalifornii, zahájil rezidentní výzkum na International Space University ve Štrasburku se specializací na pobyt člověka ve vesmíru a vesmírnou architekturu. Následně pracoval jako Hardware expert pro NASA KSC a dokončuje doktorát v oblasti kokpitů kosmických lodí pro komerční pilotované lety do vesmíru a koordinuje drobné projekty v oblasti pozemské stavební a systémové architektury kosmických systémů.

Poštovní aršík vytiskla Tiskárna Hradištko, s.r.o. Nominální hodnota příležitostného poštovního aršíku je 54 Kč a  zájemci si jej mohou zakoupit na kterékoliv specializované filatelistické přepážce, vybraných poštách a na webových stránkách České pošty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…