Česká spořitelna jako jediná umožňuje platbu pomocí QR kódů v bankomatech

09.03.2014 12:09

Česká spořitelna umožňuje svým klientům jako jediná banka na českém trhu nově platit složenky a faktury pomocí QR kódů v bankomatech (tzv. QR Platba).

Česká spořitelna jako jediná umožňuje platbu pomocí QR kódů v bankomatech
Foto: Archiv
Popisek: Česká spořitelna - logo

Po platbomatech a aplikaci SERVIS 24 Mobilní banka tak ČS nabízí další způsob, jak snadno a rychle hradit pravidelné platby. Klienti se nemusejí zdržovat s opisováním všech platebních údajů z faktury, jednoduše načtou QR kód v bankomatu a daná faktura se automaticky převede na platební příkaz, který jen stačí zkontrolovat a potvrdit. K úhradě QR Plateb v bankomatu potřebují klienti pouze platební kartu ČS a fakturu či složenku obsahující QR kód.

Aktuálně mohou klienti QR Platbu využívat ve 120 platbomatech a více než 850 bankomatech České spořitelny a tato síť se bude neustále rozšiřovat. QR Platba je nástroj pro rychlý přenos dat, který umožňuje libovolnému výstavci zakódovat do podoby QR kódu celý platební příkaz. Tento kód naleznou klienti na fakturách předních prodejců zboží a poskytovatelů služeb, QR Platbu podporují např. Vodafone, T-Mobile, Česká pojišťovna, Veolia Voda, UPC či E.ON.

Výhod QR Plateb je hned několik:
Rychlost: Platba probíhá  2x rychleji v porovnání se skenováním složenky a dokonce 4x rychleji v porovnání s přepisováním platebních údajů.
Přesnost: QR Platby jsou absolutně přesné, dochází k eliminaci možných chyb oproti přepisování platebních údajů.
Úspora: Klienti za platební příkaz zaplatí pouze 6 Kč (např. zadávání přes sběrný box ČS stojí 15 Kč).
Dostupnost: QR platbu lze využít ve 120 platbomatech a více než 850 bankomatech ČS po celé ČR nonstop (přehled bankomatů ČS umožňujících QR Platby je dostupný na www.csas.cz/bankomat, filtr „Čtečka QR kódů“). QR Platby umožňuje také aplikace SERVIS 24 Mobilní banka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…