Česká televize: Rok od počátku války na Ukrajině připomene ČT24 speciálním vysíláním

22.02.2023 17:05 | Tisková zpráva

Výročí nejhoršího konfliktu od konce druhé světové války na evropském kontinentu připomene Česká televize speciálním vysíláním. V pátek 24. února, rok od vpádu ruských vojsk na Ukrajinu, nabídne zpravodajská Čtyřiadvacítka v průběhu celého dne živé přenosy z ukrajinské metropole a dalších klíčových míst války, které doplní rozhovory s hosty a experty.

Česká televize: Rok od počátku války na Ukrajině připomene ČT24 speciálním vysíláním
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Logo ČT

„Stejně jako po celý uplynulý rok budou i ve dnech ročního výročí války na Ukrajině působit naše zpravodajské týmy – jak v samotném Kyjevě, tak i na místech spojených s nejdůležitějšími událostmi války, stejně jako na frontové linii, kde se odehrávají zásadní okamžiky budoucího zpravodajství,“ říká vedoucí zahraniční redakce a zástupce šéfredaktora zpravodajství Michal Kubal a dále dodává: „Přesná podoba obsáhlého vysílání bude – symbolicky, jako tomu bylo vždy v průběhu posledních dvanácti měsíců – do značné míry záviset na vývoji konfliktu samotného.“

Situaci, kdy Ukrajina a s ní i zbytek Evropy již rok čelí Ruskem rozpoutané válečné tragédii, věnuje ČT24 speciální vysílání v průběhu celého pátečního dne, a to v časových blocích od 10:00, 12:30 a 16:30 hodin. Kromě živých vstupů přímo z míst války zprostředkuje Čtyřiadvacítka divákům zahraniční reakce prostřednictvím zpravodajů v Bruselu, Berlíně nebo Washingtonu a nabídne rozhovory s exkluzivními hosty, experty či vrcholnými představiteli státu.

Bilanci za rokem, v němž se Ukrajina stala terčem válečného útoku, nabízí Čtyřiadvacítka v průběhu celého února. Do vysílání zařazuje například medailony, v nichž se reportéři ČT ohlížejí za klíčovými událostmi uplynulých dvanácti měsíců; dále krátké segmenty nazvané Rok války, ve kterých jsou rozebírány jednotlivé aspekty konfliktu nebo speciální vydání nedělních Devadesátek, jež přinášejí různé úhly pohledu, a to od vývoje střetu až po dopady na českou společnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…