České dráhy: O víkendu pojedou v Praze mikulášské parní vlaky i Cyklohráček

02.12.2017 10:30

Na tuto sobotu a neděli 2. a 3. prosince připravily České dráhy ve spolupráci s organizací ROPID, SŽDC, ČD Cargo a dalšími partnery tradiční mikulášské parní vlaky. Centrem mikulášských jízd se stane nádraží Praha-Smíchov, odkud několikrát během dne vyrazí historický vlak v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“ a také oblíbený vlak Cyklohráček.

České dráhy: O víkendu pojedou v Praze mikulášské parní vlaky i Cyklohráček
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Parní vlak bude po oba dny vyjíždět z nádraží Praha-Smíchov a projede postupně několik tras po pražských tratích a také k hradu Karlštejn. V čele parního vlaku pojede parní lokomotiva 475.179 „Šlechtična“. Cyklohráček projede také několik tras po Praze. Sobotní večerní jízda parního vlaku a Cyklohráčku bude zpestřena několikaminutovým ohňostrojem na nádraží Praha-Krč.

V Mikulášské parní soupravě bude řazeno celkem 11 vozů. Zájemcům, kteří ještě nemají zakoupenou jízdenku s místenkou v předprodeji, doporučujeme zvolit jízdy v 10:30 nebo 13:39. Jízda v 16:30 je již téměř vyprodána. V Cyklohráčku je místa dostatek.

V parních vlacích i v Cyklohráčku bude procházet Mikuláš se svou družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro ty zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy.

Jízdenka do sobotních parních vlaků stojí dospělého cestujícího 200 Kč, večerní jízda s ohňostrojem pak 240 Kč. Jízdenka na nedělní jízdy parním vlakem vyjde na 160 Kč. Jízdné v Cyklohráčku bude stát dospělého cestujícího v sobotu 100 Kč (večerní jízda s ohňostrojem 120 Kč), nedělní jízdy budou stát 80 Kč. Děti od 6 do 15 let mají poloviční cenu, děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení. K jízdenkám zakoupeným v předprodeji je vydávána zdarma místenka. Místa v Cyklohráčku se prodávají do vyprodání kapacity soupravy.

Ve stanici Praha-Smíchov bude připravený bohatý doprovodný program. V kulturním sále v 1. patře pražského smíchovského nádraží se představí moduláři ze Slivence a DDM Prahy 5 s ukázkou modulové železnice. V odbavovací hale budou zpívat koledy děti z DDM Prahy 5. Na 1. nástupišti najdou návštěvníci stánky se suvenýry se železniční tématikou a také s občerstvením.

Jízdenky a místenky je možné koupit na nádraží Praha-Braník (tel.: 725 859 426, denně 7:00 – 11:30 a 12:30 – 17:20). Další informace o Mikulášských jízdách poskytne Regionální obchodní centrum ČD Praha na e-mailech ZDE nebo ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…