České dráhy: Plzeňské depo se připravuje na provoz dalších RegioPanterů

13.12.2021 7:33 | Tisková zpráva

V těchto dnech proběhlo v plzeňském středisku údržby Oblastního centra údržby Západ předání dalších jednotek RegioPanter řady 650.2, určených pro linku P2 Klatovy – Plzeň – Rokycany – Beroun.

České dráhy: Plzeňské depo se připravuje na provoz dalších RegioPanterů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jedenáct nových jednotek rozšíří plzeňskou flotilu panterů na celkem 24 souprav. Jejich oficiální představení je naplánované na pátek 17. prosince, ale v každodenním provozu se s nimi cestující setkají už od nedělní změny jízdního řádu 12. prosince.

Zároveň vrcholí práce na nejnovější hale údržby Českých drah, která je přímo projektovaná pro kvalitní a především komplexní údržbu ucelených jednotek. „Nová hala bude disponovat čtyřmi kolejemi o délce 100 metrů a dílnou pro opravu komponentů. Uvnitř bude portálový jeřáb o nosnosti 5 tun, nebo montážní lávky pro bezpečný přístup k zařízení umístěnému na střechách vozidel. Udržovat zde budeme především RegioPantery a RegioSharky, ale užívat ji budeme také při údržbě dalších vozidel deponovaných v Plzni a na západě Čech,“ říká Michal Kraus, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro servis. Vedle 24 jednotek RegioPanter tak bude hala sloužit také jednotkám RegioShark.

V současné době je hotovo zhruba 95 % prací na hale a jejím vybavení. Dokončení celé stavby a předání do provozu se předpokládá v únoru příštího roku.

S pořízením nových souprav budují České dráhy také moderní zázemí pro jejich údržbu. Vedle haly v Plzni se připravuje další moderní zázemí například v Chebu, Českých Budějovicích, Havlíčkově Brodě nebo Olomouci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…