Český rozhlas: Koncert pro zvěř vyhrál Prix Europa 2021

21.10.2021 9:15 | Tisková zpráva

Projekt Českého rozhlasu s názvem Koncert pro zvěř zvítězil na festivalu televizní, rozhlasové a on-line tvorby Prix Europa 2021 v kategorii Nejlepší hudební rozhlasový pořad roku. Koncert pro zvěř přináší tiché poděkování přírodě, které vzniklo v otevřené krajině horských luk a tůní nad Velkými Karlovicemi v Beskydech loni v létě.

Český rozhlas: Koncert pro zvěř vyhrál Prix Europa 2021
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Jsem nesmírně hrdý na to, že Český rozhlas zvítězil v konkurenci pořadů z celé Evropy na prestižním festivalu televizní, rozhlasové a on-line tvorby Prix Europa 2021. Je to ocenění práce všech rozhlasových kolegů ze stanice Vltava a Výroby, kteří se na tomto originálním projektu podíleli,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Hudební performeři a zvukoví umělci odehráli mimořádný koncert v prostředí Velkých Karlovic jako poděkování přírodě. Děkovali tak fauně, flóře, větru, vodě i tichu za to, že jsou stále součástí prostředí, ve kterém jsou lidé schopni přežít. Desítka performerů interagovala s krajinou, luční trávou, hmyzem, houbami, stromy, kopci, větrem či vodou, to vše za účasti kolegů s mikrofony. Záznam koncertu pak odvysílal Český rozhlas Vltava. Pořad je k poslechu ZDE.

„Je úžasné, že věhlasný evropský festival dobyla komorní pocta přírodě, hravý a jemný Koncert pro zvěř. Je to velké vyjádření respektu k umění poslechu a zároveň oslava hudebních experimentů. Velká gratulace patří autorům konceptu i kolegům, kteří se vydali do terénu a nápad přivedli na svět,” dodala šéfredaktorka stanice Český rozhlas Vltava Jaroslava Haladová.

„Za celý tým jsem velmi rád, že projekt zarezonoval a že třeba bude skrz platformu Prix Europa inspirovat další, nejen k radiofonickému myšlení s podobným zaměřením, ale že třeba také podpoří environmentální myšlení a uvědomění si křehkosti našeho bytí, tady na naší planetě,“ doplnil autor pořadu Ladislav Železný.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…