Český telekomunikační úřad: Výběrové řízení na držitele poštovní licence vyhlášeno

13.03.2022 14:02 | Tisková zpráva

Rada Českého telekomunikačního úřadu vyhlašuje výběrové řízení na držitele poštovní licence pro období od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2024.

Český telekomunikační úřad: Výběrové řízení na držitele poštovní licence vyhlášeno
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Předmětem výběrového řízení je uložení povinnosti poskytovat a zajišťovat na celém území České republiky následující určené základní služby. Výběrové řízení bylo zveřejněno na úřední desce a v Poštovním věstníku. 

Anketa

Zvládne Petr Fiala krizi cen energií a pohonných hmot?

hlasovalo: 70725 lidí

Služby musí být poskytovány trvale na celém území České republiky prostřednictvím sítě minimálně 3200 provozoven. Nově se již neukládá jako povinnost poskytování základní služby dodání poštovního balíku do 10 kg vnitrostátně a dodání poštovních zásilek do 2 kg vnitrostátně pro poštovní zásilky, jejichž rozměry přesahují 35,3 x 25 x 2 cm nebo hmotnost 1 kg. Poskytování těchto služeb je na trhu zajištěno za podmínek srovnatelných s požadavky podle zákona o poštovních službách, aniž by bylo nutné tuto povinnost uložit.

Rada udělí poštovní licenci, kterou uloží povinnost zajistit všeobecnou dostupnost jednotlivých základních služeb na celém území České republiky žadateli, který podal žádost ve lhůtě, vyhověl podmínkám účasti ve výběrovém řízení a nejlépe vyhověl stanoveným kritériím hodnocení žádosti. Zprávu o průběhu a výsledcích výběrového řízení a rozhodnutí o udělení poštovní licence uveřejní Úřad v Poštovním věstníku. Udělení poštovní licence se předpokládá nejpozději v průběhu července.

Základní služby, které bude povinen držitel poštovní licence zajišťovat:

- službu dodání poštovních zásilek do 2 kg do zahraničí a dále vnitrostátně pro poštovní zásilky, jejichž rozměry nepřesahují 35,3 x 25 x 2 cm a hmotnost 1 kg,
- službu dodání poštovního balíku do 10 kg do zahraničí,
- službu dodání peněžní částky poštovním poukazem,
- službu dodání doporučených zásilek,
- službu dodání cenných zásilek,
- službu bezúplatného dodání poštovních zásilek do 7 kg pro nevidomé osoby,
- služby, které musí být zajištěny na základě závazků vyplývajících z členství České republiky ve Světové poštovní unii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …