Čína má zájem na rozšíření spolupráce se Středočeským krajem

24.03.2017 14:24

Středočeská delegace ve složení hejtmanky kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO 2011), jejího statutárního zástupce a náměstka pro oblast cestovního ruchu Víta Rakušana (STAN) a Daniela Marka (Nezávislí Středočeši), náměstka pro oblast kultury a památkové péče, zahájila v tomto týdnu svoji oficiální návštěvu Číny v provincii Sečuán.

Čína má zájem na rozšíření spolupráce se Středočeským krajem
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Středočeský kraj - znak

„Cílem naší cesty je zmapovat fungování zastoupení Středočeského kraje v Sečuánu a posílit vzájemné vztahy nejen v oblasti kultury a cestovního ruchu, ale také prohloubit obchodní vztahy. Například jednáme o záměru čínského investora rozšířit továrnu Changhong v Nymburce,“ vzkazuje ze zahraničí hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová.

V prvních dvou dnech hejtmanka v hlavním městě provincie Čcheng-tu zahájila konferenci „Objevte Českou republiku“ zaměřenou na propagaci České republiky a Středočeského kraje, jako destinace cestovního ruchu pro čínské turisty. Delegace se též zúčastnila jednání s ředitelem Industrial Bank Ye Xiangfengem, která zařadí cestovní balíčky do České republiky do incentivní nabídky pro své klienty. „Banka má více než deset milionů zákazníků, tedy velké množství případných návštěvníků České republiky. To samo o sobě vypovídá o zájmu čínské strany na rozšíření spolupráce a možností posílení vzájemných vztahů v oblasti cestovního ruchu,“ řekla hejtmanka.

„Klíčovou schůzkou pro nás bylo společné jednání na nejvyšší úrovni s guvernérem provincie Sečuán Yin Li za účasti dalších významných představitelů provincie z oblastí ekonomiky, informačních technologií, zdravotnictví a zahraničních věcí,“ informovala Jaroslava Pokorná Jermanová a dodala: „Hovořilo se i o možnostech rozšíření čínských investic ve Středočeském kraji.“ Schůzky se zúčastnil též ředitel čínské Tourism Development Committee, který projednal s delegací hejtmanky Středočeského kraje plán propagace kraje v provincii Sečuán a navázání spolupráce v kulturní oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…