Čtveřice společností Skupiny ČEZ obhájily Bezpečný podnik

18.10.2016 19:39

V úterý 18. října převzali zástupci hned čtyř společností, které patří do Skupiny ČEZ, z rukou ministryně práce a sociálních věcí Jany Marksové a generálního inspektora Státního úřadu inspekce práce Rudolfa Hahna v Kaiserštejnském paláci v Praze osvědčení „Bezpečný podnik“. Získání titulu opět potvrdilo, že Skupina ČEZ řadí bezpečnost svých zaměstnanců mezi klíčové priority.

Čtveřice společností Skupiny ČEZ obhájily Bezpečný podnik
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Mezi čtyři jmenované patří ČEZ, a.s., ČEZ Distribuční služby, s.r.o., Elektrárna Dětmarovice, a.s. a Energocentrum Vítkovice, a.s.

„Klasické elektrárny získaly tento titul již popáté, poprvé v roce 2004, a jsme nesmírně rádi, že tu můžeme opět stát a převzít toto ocenění,“ říká Roman Havlín, ředitel útvaru bezpečnosti ČEZ, a.s. a pokračuje: „Osvědčení je pro nás také závazkem k neustálému zlepšování v našich 10 uhelných elektrárnách a 13 vodních, neboť je to podmínka nezbytná k udržení ocenění i v dalších letech.“

Také společnost ČEZ Distribuční služby zhodnotila vysokou úroveň bezpečnosti práce, kterou nastavila již od svého vzniku. "Z ocenění máme obrovskou radost. Ochranu zdraví a životního prostředí považujeme za  klíčové priority při naší každodenní práci. Naplnění požadavků tohoto programu přispívá nejen k vyšší úrovni prevence pracovních rizik, ale i  k větší konkurenceschopnosti společnosti," uvedl Karel Kohout, generální ředitel ČEZ Distribuční služby. “Obhajoba titulu však pro naši společnost nebyla jediným cílem, ale také prostředkem k tomu, aby se někdo nezávislý podíval na nastavení procesů a řízení bezpečnosti,“ dodává Kohout. Na ověřování splnění požadavků programu se podílely orgány státní správy - Česká inspekce životního prostředí, krajské hygienická stanice, hasičské záchranné sbory a oblastní inspektoráty práce. Zástupci těchto institucí ověřovali plnění konkrétních požadavků na jednotlivých pracovištích v různých regionech, kde společnost působí.

Program „Bezpečný podnik“ je jedním ze způsobů, jak implementovat systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci do celkového managementu a docílit tak vyšší úrovně bezpečnosti a ochrany zdraví. Program byl vyhlášen Ministerstvem práce a sociálních věcí ČR a Státním úřadem inspekce práce již v roce 1996. Držitel ocenění je povinen, kromě jiného, provést každoročně kompletní vnitřní audit. Oblastní inspektorát práce u oceněného právního subjektu po dobu platnosti certifikátu provádí namátkovou prověrku, která je zaměřena zejména na změny, které nastaly buď v podmínkách hodnocení, nebo které proběhly za uplynulé období v právním subjektu. Ocenění se uděluje každý rok s platností po dobu tří let, a to podnikům, které splnily podmínky programu. V České republice se prokazuje platným osvědčením "Bezpečný podnik" 81 společností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…