CzechInvest: České letectví se představilo na Farnborough International AirShow 2018

27.07.2018 13:30

Na letišti Farnborough ležícím 55 km západně od Londýna se ve dnech 16. až 22. července 2017 uskutečnil již 51. ročník Farnborough International Airshow.

CzechInvest: České letectví se představilo na Farnborough International AirShow 2018
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Česká národní expozice zabírala přímo v hlavní hale 350 m2. Spolu se sedmi českými firmami, Asociací leteckých a kosmických výrobců, Moravským leteckým klastrem, Sdružením českého leteckého průmyslu, Ministerstvem průmyslu a obchodu a CzechTradem sem za jednáními o budoucích možných investicích vyjeli i zástupci agentury CzechInvest.

Absolvovali jich na čtyři desítky. V doprovodu náměstka ministerstva průmyslu a obchodu Petra Očka navštívili přední světové výrobce letounů, leteckých motorů a letecké či obranné techniky jako jsou Airbus, Embraer, Rolls-Royce, Thales, MBDA či Leonardo. Setkali se zde také se zástupci GE Aviation, s kterými diskutovali další plány rozvoje aktivit této firmy v České republice. O možné budoucí spolupráci jednali s dalšími firmami z Velké Británie, Spojených států amerických, Kanady, Francie, Japonska a Koreje.

Česká společnost Aero Vodochody ve Farnborough oznámila podpis předběžné smlouvy na prodej dalších až 28 letounů L-39NG, modernizované verze úspěšného modelu ALCA, portugalské společnosti SkyTech a americké RSW Aviation a podpis strategické spolupráce s izraelskou firmou IAI ohledně vývoje nového bojového letounu F/A 259 Striker. Jiná česká firma, PBS Velká Bíteš, výrobce leteckých motorů a pohonných jednotek, zde představila svůj nový proudový motor TJ80 určený zejména pro cvičné terče a jiné bezpilotní prostředky.

Celou přehlídku ovládl nastupující trend 3D tisku kovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…