CzechInvest Startup Challenge vyhrál Dronetag zaměřený na bezpečný provoz dronů

08.06.2022 8:24 | Tisková zpráva

Soutěž CzechInvest Startup Challenge, která proběhla včera v pražském Royal Theatre, má svého vítěze. Startup Dronetag obstál v konkurenci deseti dalších inovativních firem, které prošly mezinárodními programy CzechInvestu v posledních šesti letech. Před soutěží se letos poprvé uskutečnila i konference zaměřená na klíčová témata z oblasti startupového a inovačního prostředí České republiky.

CzechInvest Startup Challenge vyhrál Dronetag zaměřený na bezpečný provoz dronů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

„České startupy nás neustále překvapují obrovským potenciálem, který nám tato soutěž jasně dokazuje. Nejen proto pro ně chystáme na jejich další podporu největší projekt v historii CzechInvestu s názvem Technologická inkubace. 

Anketa

Má vláda pohrozit energetickým firmám mimořádným zdaněním, pokud nesníží ceny?

98%
1%
hlasovalo: 17745 lidí
Současná situace ve světě nám ukazuje, jak obrovský význam technologie a inovace mají, a že musíme tyto oblasti nadále podporovat a zaměřovat se na ně,“ říká náměstek ministra průmyslu a obchodu Petr Očko, který je pověřen řízením agentury CzechInvest.

Před porotou složenou z náměstka Petra Očka, ředitelky odboru startupů v CzechInvestu Beáty Vörösové, ředitele Disraptors Tomáše Cironise a ředitelky pro inovace v Deloitte Senty Čermákové stanulo celkem deset českých startupů. Ty byly vybrané z 217 startupů, které se zúčastnily akceleračních programů CzechInvestu v letech 2016-2022.

Startupy Whalebone, ThreatMark, Sharry, BeiT, BornDigital, Dronetag, Motionlab, Spacemanic, ROI Hunter a VOS.health soutěžily o co nejkreativněji zpracovaný pitch. Vítězství si odnesl startup Dronetag, který vyvíjí řešení pro bezpečný a efektivní provoz dronů. Získal tak zároveň účast na Disraptors Summit. Na druhém místě stanul Threat Mark, třetí příčku si odnesl startup Sharry. Diváckou cenu získal projekt VOS.health. Vyhlášení vítězů předcházela společná audiovizuální show startupů Sensio a Tangle.

Před samotnou soutěží proběhla v budově Royal Theatre konference agentury s názvem Výzvy startupového a inovačního prostředí v ČR. Mezi řečníky vystoupil například úspěšný podnikatel a zakladatel Czech Founders Vít Horký nebo Ondřej Bartoš, hlavní partner ve fondu Credo Ventures. Konference proběhla pod záštitou paní Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výzkum a inovace.

„Česká republika stojí před řadou výzev, kterým musí v nejbližších letech čelit, aby dokázala udržet krok s technologicky vyspělým světem, a proto je potřeba řešit tyto témata společně, což byl jeden z hlavních cílů konference,“ shrnula konferenci Beáta Vörösová, ředitelka Odboru startupů v agentuře CzechInvest.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…