CzechInvest: Zástupci startupů a inovačních center se inspirovali v Izraeli

13.10.2022 7:34 | Tisková zpráva

Osm zástupců českých startupů a inovačních center se účastnilo intenzivního 11denního programu pro inovátory v Izraeli, zemi, které se přezdívá Startup Nation. Kromě přednášek, workshopů a networkingu se účastníci podívali i do místních inovačních center.

CzechInvest: Zástupci startupů a inovačních center se inspirovali v Izraeli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V4 Innovators in Israel Training je název v pořadí již 3. běhu inovačně-rozvojového programu, který si klade za cíl pomoci startupům a inovačním centrům ze zemí V4 s budováním inovačních ekosystémů a rozvojem podnikání na zahraničních trzích. 

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

„Vybraní zástupci z řad českých startupů a inovačních center získali v Izraeli praktické nástroje a kontakty pro uplatnění svých podnikatelských záměrů a hodnocení tržního potenciálu inovativních myšlenek, řešení, produktů či služeb,“ říká Petr Kopeček, specialista na startupy v agentuře CzechInvest a dodává: „Do roku 2030 chceme patřit mezi inovační lídry minimálně v rámci střední a východní Evropy a inspirujeme se mimo jiné právě v Izraeli, který je v otázkách inovací už nějakou dobu jednou z nejúspěšnějších zemí na světě.“

Letos se program uskutečnil převážně v izraelské Haifě, ale také v Jeruzalémě a Tel Avivu. Celkem 28 účastníků z Česka, Slovenska, Polska a Maďarska mělo unikátní příležitost sdílet zkušenosti, nasát atmosféru a poznat fungování jednoho z nejlepších startupových a inovačních ekosystémů na světě. Program zajišťovalo Ministerstvo zahraničních věcí státu Izrael pod vedením agentury MASHAV. Za českou stranu byla organizace zajištěna Ministerstvem průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturou CzechInvest a Zastupitelským úřadem ČR v Tel Avivu.

Závěr programu proběhl za účasti velvyslanců zapojených zemí, za českou stranu se zapojil se do networkingu český velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický. „Velmi oceňuji tuto i podobné bilaterární vědecko-podnikatelské spolupráce mezi Českem a Izraelem, se kterým máme dlouhodobě skvělé vztahy. Bylo inspirativní zde potkat nadané inovátory nejenom z Česka a pobavit se s mini o jejich výzvách, které každodenně při podnikání řeší. Přeji jim mnoho úspěchů a hlavně globální ambice, které jim pomohou uspět i v tak konkurenčních prostředích jako je Izrael.

Cílem projektu V4 Innovators in Israel Training Program je naplňovat cíle stanovené v Inovační strategii ČR 2019–2030, zejména aktivně podporovat rozvoj startupového prostředí v ČR a internacionalizaci inovativních podniků. Projekt je financován ze 4/5 prostřednictvím Mezinárodního visegradského fondu a z 1/5 ze strany Státu Izrael.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

22:03 Ministerstvo obrany: LOM PRAHA uzavřel dohodu o průmyslové spolupráci v projektu F-35

V pondělí 20. května 2024 byla uzavřena Dohoda o projektu průmyslové spolupráce (ICPA – Industrial C…