CzechTourism: British Tourism & Travel Show 2018

30.04.2018 13:46

Zahraniční zastoupení Velká Británie & Irsko spolu s partnerskými vystavovateli reprezentovalo Českou republiku na jednom z největších britských odborných veletrhů cestovního ruchu – British Tourism & Travel Show 2018, který se konal v kongresovém centru The National Exhibition Centre (NEC) v Birminghamu.

CzechTourism: British Tourism & Travel Show 2018
Foto: CzechTourism
Popisek: CzechTourism

Novinkou letošního ročníku bylo otevření vystavovatelské sekce Evropa, která zaznamenala velký úspěch. CzechTourism se svou expozicí tematicky laděnou k hlavnímu marketingovému tématu pro letošní rok - výročí 100 let od založení Československa - byl s dalšími třemi českými partnerskými spoluvystavovateli (Prague City Tourism, Ceeuro Tour, Pegasus) jediným zástupcem regionu střední Evropa.

„Jsem velmi rád, že jsme dostali příležitost oslovit britské odborníky a profesionály v cestovním ruchu, zejména v době, kdy počet přijíždějících turistů z Velké Británie do Prahy mírně klesá, a představit jim nejen činnost naší organizace, ale i samotnou Prahu jako turisticky zajímavou a atraktivní destinaci,“ říká statutární zástupce Prague City Tourism Petr Slepička.

Veletrh hostil více než 270 vystavovatelů a během dvou dnů přilákal více než 3000 návštěvníků, což představuje 10% nárůst oproti loňskému roku. Jeden z hlavních důvodů vysoké návštěvnosti byl široký záběr vystavovatelů – od národních evropských centrál cestovního ruchu a stěžejních britských touroperátorů, až po menší cestovní kanceláře specializující se na úzké cílové segmenty.

Kromě zájmu o individuální jednání zaznamenal CzechTourism i velké množství návštěvníků poptávajících informace nejen o Praze, ale i o možnostech cest do dalších regionů České republiky.

V rámci doprovodných aktivit veletrhu bylo možné ochutnat regionální gastronomické speciality nebo se zúčastnit odborných přednášek, např. na téma digitální marketing v turismu a jeho současné trendy, kterou pořádala společnost Google.

Úspěch veletrhu potvrzují i sami organizátoři, kteří již nyní hlásí závazné registrace na příští ročník, který se uskuteční v termínu 20.–21. 3. 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…