CzechTourism: S rozvolněním protipandemických opatření přichází v Dánsku cestovatelský boom

06.02.2022 19:07 | Tisková zpráva

Cestovní kanceláře v Dánsku hlásí rekordní počet prodaných zájezdů, poté co vláda zrušila všechna protipandemická opatření k 1. únoru. Jediná povinná opatření, která zůstala v platnosti, se týkají nutnosti prokázat se negativním testem při vstupu do země.

CzechTourism: S rozvolněním protipandemických opatření přichází v Dánsku cestovatelský boom
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Tato pravidla by měla platit ještě další čtyři týdny. CzechTourism Skandinávie představí turistickou nabídku České republiky na blížícím se veletrhu v Herningu.

Obrovský zájem o cestování hlásí dánské cestovní kanceláře od minulého týdne, kdy nejdříve epidemiologická komise navrhla zrušit všechna opatření související s covid-19, a pak je vláda potvrdila. „Za rok a půl jsme neprodali v průběhu jednoho dne tolik zájezdů jako se to povedlo v úterý večer. Po zavírací době jsme měli prodáno třikrát více zájezdů než v pondělí,“ řekl Peder Hornshoj, ředitel jedné z největších cestovních kanceláří Bravo Tours, pro dánský deník Berlingske. Rekordy hlásí také jejich konkurenti Spies a TUI.

Prodané zájezdy naznačují několik zajímavých trendů. Kromě téměř vyprodaných zimních zájezdů, si lidé již nyní rezervují cesty na jaro a léto. Cestovní kancelář TUI zaznamenala během ledna trojnásobný počet prodaných zájezdů na letní dovolenou. Dalším posilujícím trendem jsou několikagenerační zájezdy, přičemž společně cestují rodiny od prarodičů po vnoučata. Důraz je kladen na výběr známých a bezpečných destinací.

Různorodou turistickou nabídku České republiky včetně destinačních novinek a významných eventů představí CzechTourism Skandinávie a Finsko na blížícím se veletrhu v Herningu společně s Moravskoslezským krajem, Europe Bike Tours a Fashion Arenou. Veletrh Ferie for Alle patří k největším veletrhům cestovního ruchu v celé Skandinávii a díky uvolněným restrikcím se i letos očekává vysoká návštěvnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…