DIAMO: Propojení mezi doly Darkov a ČSM je uzavřeno

27.04.2023 19:15 | Tisková zpráva

Státní podnik DIAMO, podobně jako společnost OKD na své straně, připravil v uplynulých týdnech vše potřebné pro bezpečné uzavření oblasti mezi doly Darkov a ČSM. Uzavření větrního propoje v hloubce 900 metrů proběhlo dnes v dopoledních hodinách za účasti báňských záchranářů.

DIAMO: Propojení mezi doly Darkov a ČSM je uzavřeno
Foto: red
Popisek: DIAMO, logo společnosti

Pracovníci závodu DARKOV státního podniku DIAMO vybudovali v oblasti propoje s dolem ČSM dvě výbuchuvzdorné uzavírací hráze a připravili je na finální uzavření. Na základě koordinovaného příkazu vedoucích úseků závodních báňských záchranářů obou dolů provedly čety ve stanovenou dobu uzavření poklopu hráze H1, poklopů hráze H2 a jejich dotěsnění.

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28100 lidí

Pracovníci pak vyčkali dvě hodiny na určeném místě a poté provedli kontrolu těsnosti hrází a odběr vzorků vzdušin za hrázemi. Následně proběhlo proměření větrní sítě příslušné oblasti a provedení regulace důlní větrní sítě.

„Při uzavírání je potřeba přesně dodržet stanovený postup podle nařízení závodního dolu a dbát na bezpečnost i koordinaci jednotlivých úkonů z obou stran uzavírané oblasti, ale není to nic neobvyklého. Uzavření větrního propoje proběhlo bez problémů,“ uvedl ředitel závodu DARKOV Josef Lazárek.

Větrní propojení vybudovala těžební společnost v roce 2004 a sloužilo hlavně ke zlepšení větrání pracovišť v blízkosti společné hranice dolů při odtěžování dobývaného uhlí i jako úniková a dopravní cesta. Zásoby uhlí v této oblasti byly vytěženy a pracoviště jsou zlikvidována.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…