Do darování krve se v novém roce zapojilo pětadvacet studentů Univerzity obrany

06.01.2018 20:09

Hromadné darování krve na Univerzitě obrany v Brně je stále populární. Ve čtvrtek dopoledne na odběry do Transfuzního a tkáňového oddělení Fakultní nemocnice Brno přišlo prvních pětadvacet studentů a stejně početná skupina dobrovolných dárců krve v uniformě se připojí koncem ledna. Následovat je budou další dvě skupiny.

Do darování krve se v novém roce zapojilo pětadvacet studentů Univerzity obrany
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Nesmírně cennými jsou pro transfuzní stanice prvodárci. Studenti Univerzity obrany v Brně jich ve svých řadách našli na základě výzvy samotných studentů několik desítek. „Jsem prvodárce, rozhodl jsem se připojit k výzvě bezplatného darování krve. V budoucnu chci krev darovat pravidelně každé tři měsíce,“ uvedl svobodník Adam Slabý.

Výzva vzešla od studentů prvního ročníku magisterského studia na Fakultě vojenských technologií, ke kterým se přidali studenti z vyšších ročníků brněnských fakult Univerzity obrany. Během ledna a února si nechá dobrovolně odebrat půl litru krve přibližně sto studentů vojenské vysoké školy.

Mladé ženy a mladí muži v uniformách jsou ideálními dárci této životudárné tekutiny. Jsou fyzicky zdatní a musejí být v dobrém zdravotním stavu. Vojenští studenti tak chtějí pomoci nemocnicím v Jihomoravském kraji, které trápí nedostatek dárců krve.

„Darováním krve chci udělat něco dobrého pro lidi, kteří jsou nemocní nebo zranění, prostě jim pomoci,“ řekla svobodnice Sam Neubauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…