Dobrovolníci z Prazdroje odpracovali v rámci dobrovolnického dne 912 hodin

24.09.2014 11:05

114 zaměstnanců Plzeňského Prazdroje se v pátek 19. září zapojilo do šestého ročníku Mezinárodního dobrovolnického dne platformy Byznys pro společnost. Zaměstnanci Prazdroje včetně členů managementu odpracovali v pátek 912 hodin v rámci dobrovolnického dne Engage Day. V letošním roce je to celkem více než 1408 odpracovaných hodin.

Dobrovolníci z Prazdroje odpracovali v rámci dobrovolnického dne 912 hodin
Foto: red
Popisek: Plzeňský Prazdroj

Zaměstnanci se v rámci dobrovolnických aktivit věnovali zahradním pracím a drobným opravám v řadě neziskových organizací, připravovali program v mateřském centru nebo věnovali svůj čas obnově lesa. Všechny aktivity byly realizovány v regionech působení Plzeňského Prazdroje napříč Českou republikou.

Hlavní myšlenkou Mezinárodního dobrovolnického dne je věnovat svůj čas, energii, znalosti a solidaritu těm, kteří to potřebují. Šestým rokem pořádá tento den platforma Byznys pro společnost a dobrovolníci z Plzeňského Prazdroje se zapojili již poněkolikáté. „Formy pomoci jsou různé, vycházejí z aktuálních potřeb veřejně prospěšných organizací po celé ČR,“ řekla k formě pomoci Drahomíra Mandíková, ředitelka firemních vztahů a komunikace Plzeňského Prazdroje. „K účasti jsme vyzvali všechny zaměstnance a potěšil nás velký počet z těch, kteří se rozhodli skutečně zapojit přidat ruku k dobrému dílu a pomoci konkrétním projektům.“

V loňském roce podpořil Plzeňský Prazdroj stejným způsobem např. úpravu rozsáhlé zahrady stacionáře pro dospělé lidi s kombinovaným postižením v Praze 4. V roce 2012 pomohli zaměstnanci pivovaru svou prací s obnovou ohrady pro kopytníky v Podkrušnohorském Zooparku v Chomutově.

V loňském roce se do realizace Mezinárodního dobrovolnického dne se v ČR zapojilo 22 firem s 280 dobrovolníky, kteří pomohli v téměř 40 veřejně prospěšných organizacích v různých komunitách napříč celou republikou. V letošním roce už společnost eviduje 100% nárůst zájmu firem i dobrovolníků o zapojení.

Zapojit do projektu se mohou české i nadnárodní firmy a jejich zaměstnanci. Svou účastí firma otevřeně vyjadřuje odpovědný přístup ke společnosti. Dobrovolníci pomáhají ve veřejně prospěšných organizacích v různých komunitách napříč celou republikou. Každý firemní dobrovolník si může vybrat takový druh pomoci, který mu vyhovuje.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…