Druhou adventní neděli můžete oslavit s Rozhlasovým swingovým orchestrem

08.12.2017 15:28

Letošní druhá adventní neděle bude v rozhlase patřit swingu. 10. prosince už od 18 hodin vystoupí ve studiovém sále v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů Rozhlasový swingový orchestr Václava Hlaváče se svými sólisty.

Druhou adventní neděli můžete oslavit s Rozhlasovým swingovým orchestrem
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Předvánoční čas si už nelze ve studiovém sále dost dobře představit bez svátečního výročního koncertu Rozhlasového swingového orchestru. I tentokrát vás na vánoční swingovou vlnu naladí Alena Čechová, Petra Chlebníčková a Michal Leština.

Orchestr již řadu let při každém koncertu rozdává posluchačům radost z věčně živého swingu. Zároveň je nejenom v jihočeském měřítku chloubou českobudějovického rozhlasového studia.

Rozhlasový swingový orchestr hraje v klasickém bigbandovém obsazení. Vedle koncertů a festivalů účinkuje Rozhlasový swingový orchestr také na nejrůznějších společenských akcích, například doprovázel na svých vystoupeních zpěvačku Dashu, zpěváky Jana Smigmatora a Josefa Laufera, saxofonistu Felixe Slováčka nebo trumpetistu Miroslava Surku.

Rozhlasový swingový orchestr má ve svém repertoáru skladby většiny známých swingových kapel jako například orchestrů Glenna Millera, Benny Goodmana či Counta Basieho. V repertoáru Rozhlasového swingového orchestru jsou vedle světových standardů zastoupeny také skladby českých autorů.

Rozhlasový swingový orchestr vznikl při Českém rozhlase České Budějovice v roce 2004. Zakladatelem a prvním vedoucím Rozhlasového swingového orchestru je trumpetista a pedagog Václav Hlaváč. V současnosti ho vede trombonista Josef Krejčík a zdobí talentovaní vokalisté.

Vstup na veřejnou nahrávku je volný, místenky získáte ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice nebo v den koncertu v rozhlasové recepci v ulici U Tří lvů 1.

Více informací naleznete na webu Českého rozhlasu České Budějovice (ZDE) a ZDE

Přejeme příjemný poslech Českého rozhlasu České Budějovice - 106,4 MHz pro jižní Čechy, 103,9 MHz pro Táborsko a 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko. Poslouchat živě i ze záznamu můžete také na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…