ExpertElektro: Přišel fotbalový svátek, po televizích se zaprášilo

17.06.2014 16:28

Fotbalový svátek, brazilské Mistrovství světa ve fotbale, zvedl tržby prodejcům elektroniky, Češi se totiž na sportovní zážitek v uplynulých měsících důkladně připravovali a ve velkém skupovali televizory. Na číslech prodejů se ukazuje i zajímavý dlouhodobější trend. Totiž to, že si lidé více než kdy jindy pořizují větší televizory s vyspělejší technologií. Nahrávají tomu jak klesající ceny přijímačů, tak i to, že lidé již pociťují končící krizi a výdaje za elektroniku všeobecně rostou.

ExpertElektro: Přišel fotbalový svátek, po televizích se zaprášilo
Foto: worldwide.com
Popisek: Fotbal, ilustrační foto

Češi jsou fotbaloví fanoušci a mají rádi při sledování zápasů vysoký komfort. Na fotbalový svátek si tak pořizovali zejména větší televize vybavené modernější technologií. „Meziročně stoupl prodej televizních přijímačů s úhlopříčkou nad 50 palců v měsíci květnu o 38 procent,“ potvrdil trend ředitel prodeje sítě Expert Elektro Robin Weintritt. Podle něj nákupům nahrává fakt, že ceny televizí větších úhlopříček dlouhodobě citelně klesají. Zatímco loni stála televize s úhlopříčkou nad 50 palců  v průměru 32 999 korun, letos je to o osm tisíc korun méně. Naopak ceny televizí s menší úhlopříčkou, než je 32 palců, klesají pomaleji. „V důsledku to znamená, že zatímco se v roce 2012 se podílely malé televize na prodejích v kategorii z 80ti procent, letos je to již jen 45 procent a lidé si ve velkém pořizují právě televizory s větší úhlopříčkou,“ řekl Robin Weintritt. Výrobci se totiž předhánějí v zavádění nových technologií a ceny se v důsledku konkurence stlačují dolů. To nahrává zákaznickému komfortu i peněžence.

O ExpertElektro

Expert Elektro je nákupní sdružení, které v České republice působí od roku 1996. O rok později se stalo součástí mezinárodní kooperace Expert International, která působí v mnoha evropských zemích jako například v Německu, Dánsku, Itálii, Španělsku či Rakousku. Mezi evropskými řetězci drží celkově 4. místo. V České republice má sdružení 50 kamenných obchodů a provozuje rovněž e-shop.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…