FN Brno zatepluje starou funkcionalistickou zástavbu v areálu Bohunice

06.05.2019 9:46

Zateplení staré zástavby areálu Bohunice Fakultní nemocnice Brno se blíží ke své polovině prací. Realizace byla zahájena na konci roku 2018 s celkovými finančními prostředky ve výši 160,3 mil. Kč (v tom vlastní zdroje 36,05 mil. Kč).

FN Brno zatepluje starou funkcionalistickou zástavbu v areálu Bohunice
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Rekonstrukce zahrnuje všech šest objektů ve staré zástavbě – pavilony A, B, C, D, D1, E a F. Budovy tvoří funkcionalistický stavební komplex podle návrhu Oskara Pořísky z let 1933 - 34, který představuje hodnotnou architektonickou a urbanistickou památku, realizace je prováděna pod dohledem památkářů. Termín dokončení je konec roku 2019 s tím, že zhotovitelem je firma Metrostav, a.s.

Cílem stavebních úprav je snížení energetické náročnosti budov prostřednictvím energeticky výhodnějšího pláště budovy. Původní stavební konstrukce budov nesplňovaly požadavky současných norem a vyhlášek a byly hodnoceny jako velmi nehospodárné. Navržené řešení přinese předpokládanou úsporu energie na vytápění ve výši 1,745 GWh/rok, tedy okolo 1,5 mil. Kč/rok. Na stavbu byly přiznány dotace z EU Operační program Životní prostředí a ze státního programu Nová zelená úsporám. Při rekonstrukci dojde k výměně všech oken, vstupních dveří a světlíků, v suterénu jsou provedeny sanace vlhkosti, fasáda bude zateplena minerální vatou, zábradlí a ostatní zámečnické prvky budou repasovány nebo nahrazeny novými. Pro střešní plášť je navržena nová skladba v souladu s energetickým auditem. Výsledný vzhled by měl co nejvíce odpovídat původnímu vzhledu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…