FN Hradec Králové: Odběrové centrum COVID-19 ukončí k 1. březnu 2023 svůj provoz

23.02.2023 8:24 | Tisková zpráva

Odběrové centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové, které odebíralo vzorky pro provádění testů na přítomnost viru COVID-19, k 1. březnu ukončí svůj provoz. Důvodem je především výrazný pokles počtu zájemců o testování v posledních týdnech a současný vývoj epidemické situace.

FN Hradec Králové: Odběrové centrum COVID-19 ukončí k 1. březnu 2023 svůj provoz
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nemocní s příznaky infekce COVID-19 standardně řeší své onemocnění cestou praktického lékaře, pacienti v závažném stavu vyžadující neodkladnou zdravotní péči pomoc najdou na Klinice urgentní medicíny FN HK.  Možnost vyšetření PCR testy pro samoplátce bude ve FN HK nadále zajištěna. Bližší informace o testování na COVID-19 ve FN HK je možné najít ZDE

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28577 lidí

Odběrové centrum FN HK v posledních týdnech fungovalo tři hodiny denně, středy a neděle bylo uzavřeno. Na odběr vzorků přicházeli denně pouze jednotlivci, a to z velké části lidé, kteří potřebovali potvrzení o negativním testu na COVID-19 před cestou do zahraničí. Centrum také koncem února ukončilo možnost rezervace času odběru na březnové termíny.

FN HK spustila testování zájemců na COVID-19 v souvislosti s pandemií této nemoci 18. března 2020 na místě před vjezdem do areálu, následně bylo přesunuto před objekt Kliniky infekčních nemocí FN HK a posléze do zadní části areálu FN HK. Počet zájemců o testování průběžně narůstal, ve špičkách centrum provedlo až 1500 odběrů denně. Celkem pracovníci centra zajistili více než 300 000 odběrů vzorků na PCR testy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …