FN Hradec Králové se loni zúčastnila průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců

26.01.2023 17:56 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové se i v roce 2022 zapojila do několika průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců. Například v projektu Hodnocení spokojenosti hospitalizovaných pacientů, který organizuje Ministerstvo zdravotnictví ČR, se celková spokojenost pacientů pohybovala kolem 94 procent.

FN Hradec Králové se loni zúčastnila průzkumů spokojenosti pacientů i zaměstnanců
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Všem pacientům i zaměstnancům děkujeme za aktivní účast v těchto průzkumech. Jsou pro nás velmi důležitou zpětnou vazbou a ukazují nám oblasti a témata, ve kterých budeme i nadále pracovat na zlepšování,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42147 lidí

Z odpovědí pacientů v projektu Hodnocení spokojenosti hospitalizovaných pacientů vyplývá, že pacienti pozitivně hodnotili například přístup personálu, negativní hodnocení se objevovala v oblasti stravování či podmínek na pokojích, například chybějícího internetového připojení na některých odděleních.

Vyhodnocení celostátního měření bezpečnosti a spokojenosti ambulantních pacientů, které zajišťovala společnost HealthCare Institute o.p.s. (HCI), ukázalo spokojenost pacientů v přístupu ze strany ošetřujících lékařů i zdravotních sester hradecké nemocnice. Naopak prostor pro zlepšování vidí pacienti v délce objednacích termínů do ambulancí a také ve srozumitelnosti informací předávaných personálem nemocnice pacientům.

Fakultní nemocnice Hradec Králové se loni zapojila také do Vyhodnocení celostátního měření bezpečnosti a spokojenosti zaměstnanců českých nemocnic, který taktéž vypracovala společnost HCI. V tomto hodnocení se FN HK umístila na prvním místě mezi zdravotnickými zařízeními v Královéhradeckém kraji. Zaměstnanci považují nemocnici za perspektivního zaměstnavatele, meziročně stoupla spokojenost s úrovní vybavení pracovišť a zaměstnanci také vyjádřili spokojenost s možností profesních a odborných školení. Naopak nejnižší spokojenost je s administrativní zátěží a také psychickou a fyzickou náročností povolání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…