FNUSA: 96 pacientů s covid-19

16.12.2021 19:33 | Tisková zpráva

Aktuálně je ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně celkem 96 pacientů s nemocí COVID-19. 14 z nich je na anesteziologicko resuscitační klinice na umělé plicní ventilaci ( 5 také na ECMO), plus tamtéž se léčí 7 post covidových pacientů (všichni na umělé plicní ventilaci, čtyři na ECMO). Jejich zdravotní stav je velmi vážný. Dalších 20 pacientů máme na jednotkách intenzivní péče, zbytek covidových pacientů je na standardních lůžkách. Část z nich je na HFNO a na kyslíku.

FNUSA: 96 pacientů s covid-19
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Jak sami vidíte, pomalu se snižuje počet covidových pacientů na standardních lůžkách, neubývá jich ale na jednotkách intenzivní péče a ARK, kde nám zůstávají pacienti, kteří již po prodělané nemoci COVID-19 nejsou infekční, ale stále jsou ve velmi vážném stavu. Z tohoto důvodu bohužel v současné době vůbec nemůžeme uvažovat o návratu plánované operativy. Na druhé straně ale díky nižšímu počtu pacientů s covidem na standardních lůžkách můžeme od příštího týdne zavřít covidové oddělení na II. chirurgické klinice.

Pokud se jedná o očkování, naši zdravotníci včera podali 551 dávek  v očkovacím centru v nemocnici, jednalo se především o třetí dávky. Očkovalo se standardně také v očkovacím centru pro neregistrované v Olympii. Tam včera podali celkem 312 dávek. Rapidně se snížil zájem o vakcíny Janssen, včera jich z těch 312 dávek bylo pouze 15.

Očkujeme i testujeme také o vánočních svátcích, podrobnosti o časech a dnech najdete na našich webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…