FNUSA: V nemocnici začíná fungovat rouškomat

01.10.2020 10:53

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně ode dneška funguje tzv. rouškomat. Nemocnice tímto počinem vychází vstříc zejména pacientům, kteří přicházejí do jejího areálu před nebo po otvírací době lékáren a nemají s sebou žádné ochranné pomůcky.

FNUSA: V nemocnici začíná fungovat rouškomat
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Rouškomat je umístěn v Hansenově budově na Pekařské ulici, a to přímo ve vstupním vestibulu. Budova je otevřena v čase 5:00 – 20:00 hodin. „Automat nabízí klasické jednorázové roušky balené po dvou kusech (42 kč/2 ks), bavlněné dvou a třívrstvé roušky (70-150 Kč/kus), respirátory FFP2 (58 kč) a dezinfekci (59 kč). Platba je možná z hygienických a provozních důvodů pouze kartou,“ uvedl provozní náměstek Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Petr Voráč.

Rouškomat zapůjčila nemocnici firma Foodex. Bavlněné roušky, které automat také nabízí, jsou vyrobeny v chráněných dílnách a nemocnice z prodeje každé z nich získá 50 korun na výlohy spojené s bojem proti onemocnění COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…