Fakultní nemocnice Hradec Králové zřídila od začátku roku 2022 tři nové kliniky

04.01.2022 12:39 | Tisková zpráva

Fakultní nemocnice Hradec Králové zřídila od začátku letošního roku tři nové kliniky. Transformací dosavadního Oddělení dětské chirurgie a traumatologie vznikla Klinika dětské chirurgie a traumatologie FN HK, z oddělení urgentní medicíny vznikla Klinika urgentní medicíny FN HK a třetí novou klinikou se stala Nefrologická klinika FN HK, která vznikla převodem části lůžkového fondu z III. interní gerontometabolické kliniky FN HK a začleněním dosavadního Hemodialyzačního střediska.

Fakultní nemocnice Hradec Králové zřídila od začátku roku 2022 tři nové kliniky
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Trojice klinik byla zřízena po dohodě s děkanem, vedením i Akademickým senátem Lékařské fakulty UK v Hradci Králové a jsou společným pracovištěm fakulty a nemocnice. Věřím, že zřízení klinik pomůže dalšímu rozvoji těchto oborů medicíny,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Ředitel FN HK a děkan Lékařské fakulty UK v Hradci Králové pověřili do doby vypsání výběrového řízení vedením Kliniky dětské chirurgie a traumatologie FN HK MUDr. Radka Štichhauera, Ph.D., Kliniky urgentní medicíny FN HK MUDr. Jaromíra Kočího, Ph.D., FACS. a Nefrologické kliniky FN HK prof. MUDr. Sylvii Dusilovou Sulkovou, DrSc.

Fakultní nemocnice Hradec Králové, která patří k největším zdravotnickým zařízením nejen ve východních Čechách, ale v celé ČR, má nyní téměř tři desítky klinik. V nemocnici pracuje více než pět tisíc zaměstnanců, bližší informace je možné najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…