Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ zve do kavárny hradecké Filharmonie – hned 4x

19.10.2023 7:34 | Tisková zpráva

V minulé sezóně se ve Filharmonii Hradec Králové představil nový hudební projekt NAHRANÍ. Koncerty v neformálním prostředí kavárny jsou příležitostí pro kapely a menší uskupení profesionálních hudebníků i nadšených muzikantů z celého Královéhradeckého kraje.

Filharmonie Hradec Králové: Projekt NAHRANÍ zve do kavárny hradecké Filharmonie – hned 4x
Foto: fhk.cz
Popisek: Filharmonie Hradec Králové

V říjnu a listopadu se posluchači mohou do Filharmonie Hradec Králové vypravit na čtyři z těchto večírků: kapelu Klára Sára a pánové, akordeonistu Aliaksandra Yasinskeho, Trio Nos Dames a Simonu Babčákovou, která na konci listopadu vystoupí se svou One human show za doprovodu kapely Jinotaj. 

Anketa

Vítáte konsolidační balíček, který vláda protlačila Sněmovnou?

2%
96%
hlasovalo: 31656 lidí

„I pro letošní sezónu jsme připravili klubovou scénu ve filharmonické kavárně a pokračujeme v našem projektu NAHRANÍ, který má ambicí být multižánrovou platformou nejen pro profesionální muzikanty z řad orchestrálních hráčů, ale i z hudebních nadšenců Hradce a regionu. V minulém roce jsme pro naše posluchače připravili šestnáct koncertů se širokým žánrovým záběrem. I v letošním roce pokračujeme ve stejném duchu a zkusíme přidat i talk show Simony Babčákové. Po novém roce mimo další koncerty např. i besedu s Ivou Marešovou na téma Slovanství,“ zve Vladimír Šrámek, ředitel Filharmonie Hradec Králové.

Nejbližším z koncertů v kavárně je koncert Kláry Sáry, talentované zpěvačky, muzikantky a skladatelky z Třebechovic pod Orebem. Ta vystoupí spolu s pány Petrem Vinklářem, Tomášem Fulkou a Lukášem Kurem. Koncert začne v pátek 20. října v 19 hodin a slibuje špetku folklóru, popu i nádech šansonu.

Aliaksandr Yasinski je sólovým akordeonistou kapely RAZAM. Ve čtvrtek 2. listopadu představí své nové autorské album s názvem „Hlubiny“. V jeho hudbě se prolínají prvky jazzu, rockové hudby, folkloru a world music. Své posluchače láká ale také na skladby Astora Piazzolly ve své vlastní expresivní úpravě.

Trio NOS DAMES tvoří hudebníci Martina Forejtková, David Jandl a Miriam Otčenášková. Poslední ze jmenovaných je mimo jiné houslistkou ve Filharmonii Hradec Králové, Martina Forejtková a David Jandl jsou několikanásobnými vítězi v soutěžích ve frankofonních písních. A právě na ty se mohou návštěvníci koncertu těšit ve čtvrtek 9. listopadu od 19:30 hodin. Na své si tu přijdou hlavně milovníci francouzských šansonů, zazní ale i písně moderní.

ONE HUMAN SHOW SIMONY BABČÁKOVÉ aneb život, vesmír a vůbec…, to je celý název zábavné a inspirativní talk show. Oblíbená herečka tentokrát bude mluvit o vlastním pohledu na současné dění ve společnosti a poradí, jak se ve světě orientovat, komunikovat a otevírat citlivě různá témata. Hudební doprovod zajistí hradecká kapela Jinotaj, která se posluchačům NAHRANÍ představila v kavárně FHK už v minulé sezóně.

„Projekt NAHRANÍ je samozřejmě otevřen také dalším hudebníkům a my budeme moc rádi, jestliže se nám v případě zájmu o vystoupení v našich prostorách ozvou na e-mail nahrani@fhk.cz. Aktuálně máme připraven program minimálně do ledna roku 2024, další termíny se ale nabízejí,“ vyzývá hudební veřejnost Šrámek.

Kompletní program koncertů Filharmonie Hradec Králové najdete na stránkách www.fhk.cz. Vstupenky jsou k zakoupení v Informačním centru Hradec Králové nebo na www.hkpoint.cz. Na místě je možno zakoupit vstupenky pouze v hotovosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…