Finanční správa upozorňuje na podvodné SMS a emaily

03.09.2021 20:31 | Tisková zpráva

Finanční správa upozorňuje na novou phishingovou kampaň, která koluje internetem. Útočníci se vydávají za Českou poštu, kde občany informují, že je nutné provést transakci pro Finanční úřad.

Finanční správa upozorňuje na podvodné SMS a emaily
Foto: financnisprava.cz
Popisek: Finanční správa ČR - logo

Za tímto účelem požadují kliknout na podvržený odkaz „cekposta.cz“ (legitimní odkaz je ceskaposta.cz) a po kliknutí na tlačítko „Výplata“ Vás přesměrují na výběr platebních bran, kdy Vás útočník pod příslibem výplaty finančního obnosu nutí vyplnit důvěrné bankovní informace. Jde o podvod a v žádném případě nedoporučujeme na uvedené odkazy klikat.

Finanční správa detekovala, že útočníci za účelem šíření phishingu a podezřelého odkazu využívají jak SMS, tak e-maily. Tato phishingová kampaň opět cílí na veřejnost. Nejedná se o legitimní žádost České pošty, jedná se o pokus o vytvoření falešné důvěrnosti prostřednictvím využití loga České pošty a tím vytvoření domněnky, že se jedná o pravou žádost.

Neznámé a podezřelé SMS a e-maily a zejména jejich přílohy doporučujeme neotevírat, na zprávy nereagovat a raději je rovnou smazat.

Vzor podvodné zprávy:

vzor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…