HZS ČR: Slavnostní zahájení obnovené výuky Střední odborné školy požární ochrany

10.09.2023 7:44 | Tisková zpráva

V pondělí 4. září 2023 se konalo slavnostní zahájení obnovené výuky ve Střední odborné škole požární ochrany. Žáci prvního ročníku SOŠ PO nastoupili do školních lavic po 13 letech přerušení provozu SOŠ PO. Do školních lavic nastoupilo celkem 30 žáků. Ti byli vybráni z 60 uchazečů, kteří podali přihlášku na SOŠ PO.

HZS ČR: Slavnostní zahájení obnovené výuky Střední odborné školy požární ochrany
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Od 11:00 hodin se konalo v prostorách SOŠ PO a VOŠ PO slavnostní zahájení za přítomnosti významných hostů, kterými byli náměstek ministra vnitra ČR pan Radek Kaňa, hejtman Moravskoslezského kraje pan Jan Krkoška, generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček, primátor statutárního města Frýdek-Místek pan Petr Korč, náměstek primátora statutárního města Frýdek-Místek pan Jakub Míček a ředitel HZS Moravskoslezského kraje brig. gen. Radim Kuchař.

Po přivítání přítomných žáků SOŠ PO a zástupců pedagogického sboru byl prostor pro proslovy významných hostů. Všichni řečníci se shodli na velmi významném přínosu středoškolského vzdělávání v oboru požární ochrana, které zabezpečí přísun odborně vzdělaných absolventů především do řad příslušníků HZS ČR, a také do jednotek požární ochrany. Tím dojde k posílení bezpečnosti občanů ČR. Ředitel školy plk. Jiří Fojtík poděkoval ministerstvu vnitra, generálnímu ředitelství HZS ČR, Moravskoslezskému kraji a také statutárnímu městu Frýdek-Místek za velmi významnou pomoc při rozvoji školy a znovuotevření výuky v SOŠ PO a HZS Moravskoslezského kraje a Záchrannému útvaru HZS ČR za vynikající a velmi úzkou spolupráci při zabezpečování přenosu teoretických vědomostí. V závěru všech proslovů zaznělo od řečníků přání, aby všichni, kteří nastoupili do prvního ročníku, úspěšně absolvovali školu a maturitní zkoušky a našli uplatnění v povolání, které je pro mnohé posláním.

Nedílnou součástí slavnostní akce byl slib žáků, který přednesl za všechny Filip Foltýn. Následně po přečtení slibu všichni přítomní žáci stvrdili svůj slib sborovým „tak slibujeme“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…