Hasičský záchranný sbor: Humanitární pomoc dorazila v pořádku do všech tří destinací

10.04.2022 12:58 | Tisková zpráva

Tři konvoje humanitární pomoci dorazily ve čtvrtek, 7. dubna 2022, do místa určení. Dva konvoje se zdravotnickým materiálem obsahujícím ochranné obličejové masky, obleky, rukavice a jiné mířily na území Moldavska a do logistického centra v polském městě Niemce. Třetí směřoval na slovensko-ukrajinské hranice s hasičským vybavením a výškovou technikou do obce Michalovce.

Hasičský záchranný sbor: Humanitární pomoc dorazila v pořádku do všech tří destinací
Foto: HZS ČR
Popisek: logo Hasičského záchranného sboru České republiky

Záchranný útvar Hasičského záchranného sboru České republiky (HZS ČR) ve dnech 6. - 7. dubna 2022 zabezpečoval nakládku a následně přepravu humanitární pomoci (HP) a materiálu pro ukrajinské uprchlíky a hasiče, která mířila na Slovensko do obce Vyšné Nemecké a do logistického centra v polském městě Niemce. 

Anketa

Který z jmenovaných šéfů vlád je nejlepší?

1%
0%
3%
95%
hlasovalo: 57071 lidí

Nakládka HP získaná prostřednictvím sbírky Hasiči hasičům proběhla ve středu, 6. dubna ve skladech Skladovacího a opravárenského zařízení HZS ČR (SOZ HZS ČR) v Hluboké nad Vltavou a Drahanovicích. HZS ČR vyhlásil sbírku materiálního hasičského vybavení ve spolupráci se Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska na základě prioritního zájmu hasičů z Ukrajiny. Zásilka na slovensko-ukrajinské hranice obsahovala 82 palet materiálu s hasičskou výstrojí a 1 kus výškové techniky. Hasičská technika se po naložení HP přesunula do Hlučína, odkud vyrazila ve čtvrtek v 5:00 hodin ráno do slovenské obce Vyšné Nemecké.

Současně probíhala ve středu ve skladu v Sedlčanech nakládka 63 palet s humanitární pomocí, jež obsahovala zdravotnický materiál v podobě ochranných obličejových masek, ochranných obleků, rukavic a respirátorů FFP2. Ta následně vyrážela z Hlučína v 5:00 hodin ráno a mířila do logistického centra v polském městě Niemce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…