Horská nemocnice Krkonoše: Vyjádření k reportáži ČT

30.06.2015 12:43

Dne 28. června 2015 byla na ĆT odvysílána reportáž o tom, že zaměstnanci Česko-německé horské nemocnice Krkonoše provedli vyšetření na drogy u nejmenovaného pacienta s pozitivním výsledkem, a dále odborné specializované pracoviště v Praze provedlo vyšetření, kde se již nic nezjistilo.

Horská nemocnice Krkonoše: Vyjádření k reportáži ČT
Foto: nemocnice.vrchlabi.cz
Popisek: Česko-německá horská nemocnice Krkonoše - logo

Reportér ČT zaslal nemocnici dotaz se jménem údajného pacienta, kdy bylo při prověření záležitosti zjištěno, že žádný takový pacient nebyl v nemocnici vyšetřen ani ošetřen, přesto byla tato reportáž v souvislosti s nemocnicí vysílána v pořadu Události ČT.

„Jedná se o velmi nevhodný útok ze strany České televize, který není podložen reálným zdrojem informací. Celá tato kauza je vymyšlená, což by šlo očekávat ze strany bulváru, nikoliv veřejnoprávní televizní stanice, která si zakládá na pověsti seriózního média,“ uvedl MUDr. Vladimír Dryml, ředitel nemocnice.

„Podnikneme samozřejmě příslušné právní kroky, protože došlo k porušení etického kodexu ze strany reportéra ČT, když si vykonstruoval reportáž v souvislosti s naší nemocnicí. Nicméně hlavní oběti celé kauzy jsou především naši zaměstnanci a zdravotnický personál, kteří řádně dělají svou práci, a potom jsou osočováni v ČT kvůli údajnému pochybení, proti kterému se nemohou sami bránit. Veřejnoprávní média si nesmí takové útoky dovolit, ať již byly jejich pohnutky k výrobě reportáže z osobních či jinak motivovaných důvodů,“ potvrdil jednatel nemocnice Jaroslav Fiala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…