Hospodářská komora se vymezuje proti verbálním útokům ministryně Michaely Marksové

19.07.2017 16:34

Hospodářská komora se ohrazuje proti opakovaným verbálním mediálním útokům na svoji adresu ze strany ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové, naposledy ve včerejším rozhovoru pro Český rozhlas na téma dlouhodobého ošetřovného. Osočování největšího zástupce podnikatelů, který nedělá nic jiného než svoji práci, tedy hájí zájmy podnikatelů, nepovažuje Komora za konstruktivní nástroj k dialogu.

Hospodářská komora se vymezuje proti verbálním útokům ministryně Michaely Marksové
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Tím spíše, že přichází ze strany resortu, který pod současným vedením realizuje množství předvolebních a často populistických kroků, které ale v důsledku nezaplatí nikdo jiný než daňoví poplatníci, včetně podnikatelů (nové sociální dávky, komplikování pracovně-právních vztahů, zvyšování byrokracie).

Hospodářská komora se proti útokům vymezuje také proto, že tato neobjektivní kritika přichází od zástupkyně vládní strany, jejíž představitelé nazývají podnikatele a živnostníky parazity nebo jim chtějí zvyšovat už tak enormní odvody a ještě více jim tak komplikovat podnikání. Jak už vláda ostatně dokázala zvyšováním minimální mzdy, otcovskou dovolenou nebo naposledy dlouhodobým ošetřovným.

I vzhledem k průzkumu HK ČR mezi podnikateli, kteří známkovali jednotlivé ministry a ve kterém si paní ministryně Marksová vysloužila známku 4 mínus, chápeme jistou rozladěnost a disharmonii ve vztazích s podnikatelskou veřejností a jejím největším zástupcem. Uchylování se k podobným – navíc opakovaným – mediálním útokům vnímá Hospodářská komora jako součást volební kampaně paní ministryně. Nicméně věříme, že po volbách bude možné vést s MPSV racionální komunikaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.