Jihomoravský kraj : Aktuální informace Krizového štábu COVID-19 ze dne 20. 3. 2020

21.03.2020 13:50

Krizový štáb JMK v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem se sešel v pátek 20. 3. 2020 v dopoledních hodinách a zabýval se aktuálními tématy.

Jihomoravský kraj : Aktuální informace Krizového štábu COVID-19 ze dne 20. 3. 2020
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

  • Ochranné prostředky – dorazí ve večerních hodinách z centrální distribuce Ministerstva zdravotnictví ČR (MZ), proběhla konferenční porada s hejtmany a ministrem vnitra Janem Hamáčkem, v 1. fázi dorazí do JMK 60 tisíc respirátorů FFP2 – následovat budou během víkendu a prvních dnů příštího týdne další dodávky roušek, respirátorů, ochranných obleků a brýlí. Tyto prostředky budou dle dohodnutého algoritmu rozděleny IHNED (dnes večer a o víkendu) do nemocnic (bez rozdílu zřizovatele), ZZS JMK, lékařům, stomatologům a následně pak také do sociálních služeb.
  • Příprava nových odběrných míst v JMK – vodní záchranná služba společně s hasiči zprovozní stan nejprve v Břeclavi a podle potřeby ve Znojmě – personál zajistí místní krajské nemocnice.
  • Příprava krajských nemocnic na přísun nakažených pacientů – lůžka
  • Šité látkové roušky z různých dobrovolnických a soukromých iniciativ jsou průběžně distribuovány zejména do sociálních služeb. Jednáme o nákupu nanovláken, abychom mohli využít šicí kapacity Národního divadla Brno, našich odborných škol, popřípadně dalších iniciativ.

Celkem v JMK fungují 3 sanitky pro domácí odběry (Brno, Kyjov, Znojmo). FN Brno zprovoznila odběrový stan ve svém areálu. Připraví se v průběhu víkendu odběrový stan v Břeclavi, fungovat by měl od pondělí 23. 3. 2020

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…