Jihomoravský kraj: Nemocnice Břeclav má babybox

20.12.2015 15:40

Ve vstupním areálu Nemocnice Břeclav byl v pátek 18. prosince 2015 slavnostně zprovozněn nový babybox. Akce se zúčastnil náměstek hejtmana Marek Šlapal.

Jihomoravský kraj: Nemocnice Břeclav má babybox
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Náměstek Šlapal v této souvislosti uvedl, že instalace babyboxů nenahrazuje jiné způsoby řešení problémů matek a jejich nechtěných dětí, ale představuje jednou z možností řešení již existujících problémů. "Děkuji všem dárcům, kteří na babybox přispěli, Jihomoravský kraj se k této podpoře připojuje tím, že bude babybox provozovat ve své příspěvkové organizaci Nemocnici Břeclav. I kdyby se podařilo zachránit jedno dítě, stojí to za to,“ řekl náměstek Šlapal.

Jde o 68. zařízení tohoto druhu v České republice. Za deset let jejich existence u nás už zachránily babyboxy život 129 dětem. Babybox je v podstatě novorozenecký inkubátor. Ve chvíli, kdy je do něj dítě vloženo, zapne se vyhřívání a ventilace a s mírnou prodlevou i alarm, který upozorní zdravotnický personál. 

Více informací najdete na www.babybox.cz .

foto JMK

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…