Jihomoravský kraj: Stavba obchvatu Čebína začne v průběhu února

07.01.2022 17:05 | Tisková zpráva

Na konci loňského roku potvrdil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) správnost výběru zhotovitele stavby obchvatu Čebína, tedy že Metrostav Infrastructure může používat reference z bývalé Divize 4 Metrostavu. Nyní s touto společností podepsala smlouvu o realizaci stavby Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Stavba obchvatu Čebína začne v průběhu února
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„V úvodu roku je to pro všechny vynikající zpráva, jsem rád, že se zbytečně nic neprotahuje a smlouva byla podepsána. Stavba bude zahájena v průběhu února. Stále platí, že hotová má být do konce roku 2023,“ uvedl radní Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Jiří Crha.

Důvodem stavby obchvatu je nejen nevyhovující technický stav vozovky, ale také vysoká intenzita dopravy v Čebíně. Nová silnice má proto odklonit tranzitní dopravu mimo zastavěné území obce.

„V rámci stavby dojde k přeložce silnice II/385, vybuduje se nová okružní křižovatka a čtyři mosty, přičemž ve dvou případech to bude přes Čebínský a Sentický potok. Součástí stavby budou i dvě protihlukové stěny. Nákladová cena zakázky se pohybuje kolem 434 milionů korun,“ dodal ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Stavba silnice bude realizována jihozápadně od obce Čebín v délce asi 4,1 km, vedena bude převážně po zemědělských pozemcích mimo zastavěné území. V budoucnu by měl na tuto stavbu navázat severní obchvat Hradčan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

10:01 MHMP: Zakázka na dokončení Šlechtovy restaurace je připravená

Pražští radní odsouhlasili záměr veřejné zakázky na výběr zhotovitele, který dokončí rekonstrukci Šl…