Jihomoravský kraj: Stavba obchvatu Čebína začne v průběhu února

07.01.2022 17:05 | Tisková zpráva

Na konci loňského roku potvrdil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) správnost výběru zhotovitele stavby obchvatu Čebína, tedy že Metrostav Infrastructure může používat reference z bývalé Divize 4 Metrostavu. Nyní s touto společností podepsala smlouvu o realizaci stavby Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje.

Jihomoravský kraj: Stavba obchvatu Čebína začne v průběhu února
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

„V úvodu roku je to pro všechny vynikající zpráva, jsem rád, že se zbytečně nic neprotahuje a smlouva byla podepsána. Stavba bude zahájena v průběhu února. Stále platí, že hotová má být do konce roku 2023,“ uvedl radní Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Jiří Crha.

Důvodem stavby obchvatu je nejen nevyhovující technický stav vozovky, ale také vysoká intenzita dopravy v Čebíně. Nová silnice má proto odklonit tranzitní dopravu mimo zastavěné území obce.

„V rámci stavby dojde k přeložce silnice II/385, vybuduje se nová okružní křižovatka a čtyři mosty, přičemž ve dvou případech to bude přes Čebínský a Sentický potok. Součástí stavby budou i dvě protihlukové stěny. Nákladová cena zakázky se pohybuje kolem 434 milionů korun,“ dodal ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Stavba silnice bude realizována jihozápadně od obce Čebín v délce asi 4,1 km, vedena bude převážně po zemědělských pozemcích mimo zastavěné území. V budoucnu by měl na tuto stavbu navázat severní obchvat Hradčan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…