Jihomoravský kraj vyhlásí výběrové řízení na ředitele Nemocnice Břeclav

27.09.2018 7:34

Jihomoravský kraj vypíše výběrové řízení na ředitele jedné z devíti krajských nemocnic, Nemocnice Břeclav. Stávající ředitel MUDr. Jiří Jurník oznámil Radě Jihomoravského kraje, že ke 30. září 2018 po tříletém působení ve funkci končí.

Jihomoravský kraj vyhlásí výběrové řízení na ředitele Nemocnice Břeclav
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj

„Po dohodě s radním pro zdravotnictví Milanem Vojtou odcházím z funkce ředitele Nemocnice Břeclav k 30. září 2018. Za tři uplynulé roky jsme spolu s dalšími členy vedení nemocnice udělali spoustu dobré práce. Připomenu například velmi úspěšný projekt energetických úspor realizovaný formou EPC, přípravu realizace velkokapacitního parkoviště v sousedství nemocnice, rekonstrukci několika oddělení nemocnice nebo postupnou obnovu přístrojové techniky. Jako lékař se nyní vracím k lůžkům s pacienty a nadále budu pracovat pro nemocnici a oddělení,‘‘ uvedl Jiří Jurník.

Kraj nyní bude standardní cestou vybírat nového ředitele. Vedením nemocnice byl od 1. října pověřen provozně-technický náměstek Petr Baťka. Cílem Jihomoravského kraje je a bude zajistit další rozvoj nemocnice, přestože její hospodářská situace je problematická.

Rozvoj krajských nemocnic je důležitým cílem vedení kraje, což dokládá výčet letošních investic.

„Jen v roce 2018 poskytl Jihomoravský kraj Nemocnici Břeclav prostředky ve výši 23 milionů korun na pořízení nového přístrojového vybavení, mezi které patří například novorozenecké inkubátory, videogastroskopická věž, operační věže, anesteziologické přístroje, IT vybavení, úpravna vody pro hemodialýzu nebo dodávkové vozidlo. Největší položkou pak je pořízení klimatizace do lůžkového pavilonu A za částku 9 milionů korun,“ uvedl radní kraje pro zdravotnictví Milan Vojta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

16:08 Blíží se zahájení elektrifikace autobusové linky č. 137, DPP hledá jejího zhotovitele

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dnes vypsal veřejnou zakázku na zhotovitele elektrifikace autobus…