Karel Gott spolu s Českou mincovnou podpoří handicapované děti

15.05.2014 14:55

Na podzim loňského roku jablonecká Česká mincovna vyrazila zlaté uncové medaile s portrétem Karla Gotta. Zpěvák se tehdy ražby osobně zúčastnil a svoji první vlastnoručně vyraženou medaili se rozhodl věnovat na dobročinné účely. Slavnostní dražba, jejíž výtěžek poputuje Nadaci Naše dítě, se bude konat již příští týden 22. 5. v 19 hodin v hotelu Le Palais v Praze.

Karel Gott spolu s Českou mincovnou podpoří handicapované děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Legendární zpěvák Karel Gott

Nadace Naše dítě pomáhá týraným, zneužívaným, handicapovaným, ohroženým a opuštěným dětem, které se ocitnou v obtížné životní situaci.

Vyvolávací cena zlaté uncové medaile s č. 1 je stanovena na částku 55 000 Kč. „Dražit se nebude jen první vyražená medaile od Karla Gotta. Do aukce jsme vložili i jedničky všech tří cizojazyčných mutací medailí, tj. ruskou, německou a anglickou, které prodáváme na zahraničních trzích, a dále i jedničky kilogramových zlatých a stříbrných medailí, které vznikly na popud velkého zájmu našich zákazníků,“ uvádí Aleš Brix, obchodní ředitel České mincovny. Česká verze zlaté medaile, vydaná v nákladu 250 kusů, je přitom v mincovně beznadějně vyprodaná a obchoduje se na aukčních serverech v cenových relacích okolo 70 000 korun.

„Nadace si velmi váží rozhodnutí pana Karla Gotta věnovat výtěžek dobročinné aukce medailí vyrobených Českou mincovnou právě Nadaci Naše dítě. Věřím, že budeme opět o krůček blíže tomu, aby se stala ochrana dětí věcí veřejnou,“ říká Zuzana Baudyšová, ředitelka Nadace Naše dítě. Nadace za 20 let své existence přerozdělila více jak 250 milionů korun ve prospěch handicapovaných, opuštěných a týraných dětí. Pomáhá financovat například pořízení vozíků, polohovacích zařízení, kočárků, ozdravných pobytů a dalších potřeb pro těžce handicapované děti ze sociálně slabých rodin.

Zlatá kilogramová medaile s motivem Karla Gotta vyjde v nákladu 5 kusů a stojí 1,5 mil. Kč. Stříbrná kilogramová medaile bude mít emisní náklad 50 kusů a zájemce za ni zaplatí 65 000 Kč. Protože jde o opravdu velmi nízký náklad, můžou se investoři do budoucna těšit na zajímavé zhodnocení. „Nejžádanější budou samozřejmě dražené exempláře s číslem jedna. Na aukci bude přítomen i Karel Gott a věříme, že jako poděkování se výhercům aukce dostane i osobního věnování, což ještě zvýší exkluzivitu této investice,“ uzavírá Brix.

Zájemci o účast na dobročinné aukci se mohou přihlásit přes zákaznickou linku České mincovny 483 513 513 nebo na kamenných prodejnách v Praze, Brně a Jablonci nad Nisou.

Více informací naleznete na internetových stránkách www.ceskamincovna.cz.

Česká mincovna sídlící v Jablonci nad Nisou svým vznikem navázala na dlouholetou tradici ražby mincí na území Čech, Moravy a Slezska. České mince vyrábí od roku 1993, od závěru roku 1994 vyrazila všechny dosavadní stříbrné a zlaté mince a od roku 1996 i všechny oběžné mince České republiky vydávané Českou národní bankou. Rozvíjí vlastní výrobu mincí a medailí, zabývá se také distribucí zlatých investičních slitků. V říjnu 2012 zprovoznila svůj vlastní investiční portál ČM AURUM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…