Klaudiánova nemocnice: Chirurgická JIP bude v novém

02.11.2018 10:23

V Klaudiánově nemocnici probíhá velká rekonstrukce chirurgické jednotky intenzivní péče. JIP neprošla zásadní rekonstrukcí v posledních třiceti letech. Prostory tak již nesplňovaly provozní a hygienické podmínky pro provoz oddělení tohoto typu. Potřeba tak byla kompletní rekonstrukce a práce zde probíhají již od začátku letošních letních prázdnin.

Klaudiánova nemocnice: Chirurgická JIP bude v novém
Foto: mb-net.cz
Popisek: Klaudiánova nemocnice v Mladé Boleslavi


Rekonstrukce musela pokrýt to nejzákladnější vybavení místností: vyměněna byla všechna okna, které již nesplňují hygienické požadavky, opraveny byly stěny i podlahy. Vznikl nový samostatný izolační pokoj a rekonstruovány jsou i koupelny. Vyměněny budou i původní dveře za moderní automatické a opomenuta nebyla ani oprava elektrické instalace, která neodpovídá aktuálně platné technické normě. Na řadu samozřejmě přišla i vzduchotechnika a výměna stropních ramp s rozvody medicinálních plynů a elektrickými zásuvkami pro umístění zdravotnických přístrojů.

Kromě lepšího komfortu pro pacienty budou lepší podmínky i pro personál: instalován bude komunikační systém sestra – pacient. Nové budou i pracovní linky na jednotlivých boxech a vybavení pracoven sester. „Personálu přinese tato rekonstrukce jednoznačně zkvalitnění pracovních podmínek, moderní vybavení a zjednodušení péče o naše pacienty. Pacientům pak pobyt v lepším, modernějším prostřední, které umožní lépe překlenout dobu, která je nutná k pobytu na JIP po chirurgických výkonech, více soukromí. Toto vše vede ke zvýšení kvality péče o pacienty po náročných chirurgických výkonech,“ dodává primář chirurgického oddělení Jaroslav Toušek.

Chirurgická JIP Klaudiánovy nemocnice má dnes dvanáct lůžek, jedno či dvoulůžkové pokoje. Celkem těmito pokoji projde za rok přibližně 700 pacientů. Jsou to pacienti po náročných chirurgických výkonech břišní dutiny pro nádorová onemocnění (tlustého střeva a konečníku), po operacích žaludku, jater, žlučových cest nebo slinivky (jak pro nádorová či nenádorová postižení). Dále tu leží pacienti po cévních výkonech na aortě, tepnách dolních končetin či tepnách zásobujících mozek. Jsou tu také pacienti s krvácením do zažívacího traktu nebo pacienti se zánětem slinivky břišní. „Na JIP také leží pacienti po úrazech s krvácením do mozku, které řešíme ve spolupráci s neurologickým oddělením a neurochirurgií v Liberci,“ dodává dále primář Toušek. JIP chirurgického oddělení také využívají pacienti ORL, nejčastěji po operacích štítné žlázy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…