Kraj Vysočina: Sociální podnikatelé se budou moci vzdělávat

16.01.2023 12:39 | Tisková zpráva

Kraj Vysočina připravil sérii šesti vzdělávacích modulů pro vedoucí pracovníky sociálních podniků z Vysočiny. Vzdělávání začne v únoru v Jihlavě a přednášet na nich budou renomovaní odborníci na rozvoj podnikání i finanční udržitelnost na trhu.

Kraj Vysočina: Sociální podnikatelé se budou moci vzdělávat
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

Po zvážení současné situace a s ohledem na přínos sociálních podniků, které vytváří pracovní místa pro osoby ze znevýhodněných sociálních skupin, využívají místní suroviny a také jsou lokálními dodavateli, jsme se rozhodli jejich aktivity podpořit vzděláváním. „Konkrétní témata jsme volili tak, aby vzdělávání reagovalo na turbulentní podmínky na trhu a jimi vyvolanou nejistotu, kterou tyto podniky v současnosti právě z důvodu zaměstnávání znevýhodněných osob pociťují nejvíce,“ říká Hana Hajnová, náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro regionální rozvoj.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17816 lidí

Podnikatelé mohou na vzdělávací akademii přihlásit své klíčové zaměstnance, kteří budou vyškolení např. na to, jak zpracovat analýzu trhu, prostředí a konkurence, jak nastavovat procesy, finanční plánování, cenotvorbu, nástroje marketingu a řízení lidských zdrojů. Účastníci si mohou zpracovat studii rozvoje vlastní organizace, k níž získají od odborníků zpětnou vazbu. Prostor bude i pro získání přehledu o dotačních programech pro oblast sociálního podnikání. S nastavením akademie a výběrem přednášejících pomohli zástupci Sociálních podniků z Vysočiny, z.s.

V kraji je připravováno také vzdělávání pro nestátní neziskové organizace, které by chtěly začít sociálně podnikat. Vzdělávací cyklus pro ně připravuje KOUS, z.s., který tyto subjekty v Kraji Vysočina zastřešuje.

V případě vašeho zájmu kontaktujte Petra Holého, odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina, tel.: 564 602 538, email holy.p@kr-vysocina.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…