Královéhradecký kraj: Na podporu malých prodejen míří téměř dva miliony korun

12.01.2022 12:39 | Tisková zpráva

Ke čtyřem desítkám provozovatelů malých prodejen míří finanční podpora za téměř dva miliony korun.

Královéhradecký kraj: Na podporu malých prodejen míří téměř dva miliony korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Královéhradecký kraj tyto finanční prostředky získal prostřednictvím dotačního programu ministerstva průmyslu a obchodu Obchůdek 2021+. Finanční podporu získají provozovatelé prodejen například ve Velkém Vřešťově, Bohuslavicích nad Metují či Chvalči. 

Anketa

Má Viktor Orbán vaše sympatie?

98%
1%
hlasovalo: 37434 lidí

„Prodejny v malých obcích neslouží pouze k nakupování. Často se z nich stává také místo pro setkávání obyvatel konkrétní obce, což má i pozitivní sociální aspekt zejména u starších lidí, kteří nemají možnost za nákupy dojíždět do okolních větších měst. Prodejny v těchto místech jsou důležitou součástí občanské vybavenosti. Touto podporou je možné brzdit tempo stěhování obyvatel z venkova do větších měst,“ řekl radní pro oblast regionálního rozvoje, evropských grantů a dotací Adam Valenta.

Na zajištění provozu prodejny úspěšní žadatelé o dotaci získají podporu do výše 50 tisíc korun. Mezi uznatelné výdaje pro využití dotace patří veškeré finanční prostředky vynaložené na zaměstnance podílejícího se na chodu prodejny. Dále se započítávají náklady na pronájem prodejny či skladu, vytápění, osvětlení a služby související s chodem prodejny. Do dotace pokrývá také výdaje spojené s telekomunikačními službami a připojením k internetu či obsluhou bezhotovostních plateb.

Královéhradecký kraj se podpoře prodejen v malých obcích věnoval již před vznikem celostátního dotačního programu. Od roku 2019 až dosud podpořil celkem 224 žádostí za 8,4 miliony korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…