Lesy ČR: Zítra čeká muflony z obory Vřísek u České Lípy export do Bulharska

05.02.2016 20:30

Čtyřiatřicet muflonů bude v sobotu 6. února odvezeno z obory Vřísek u České Lípy, spravované Lesy ČR, do bulharského loveckého revíru Karamuš u města Laki. Státní podnik obdrží za prodané stádo necelých 150 tisíc korun bez DPH.

Lesy ČR: Zítra čeká muflony z obory Vřísek u České Lípy export do Bulharska
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Během zítřejšího dopoledne budou mufloni naloženi za dohledu Krajské veterinární správy do kamionu a odvezeni do Bulharska, konkrétně do části pohoří Západní Rodopy. Začlení se do tamější fauny – mezi jeleny, daňky, muflony, kamzíky horské, prasata divoká, srnčí, tetřevy, tetřívky a další zvěř. V místě se setkají i s medvědy, vlky, šakaly, liškami a kunami. Pro muflony je vyčleněna nově zřízená 250 hektarová obora.

Dosud se o ně staral oborník Lesů ČR Ladislav Masopust. Ten je v polovině ledna odchytil do oplocené části obory, kde vyčkali na export. „Běžně prodáváme muflony v České republice, jde o jednotlivé kusy. Do Bulharska prodáváme zvěř v tak velkém počtu poprvé, obdobný prodej nepamatujeme za posledních padesát let,“ řekl. Bulharské stádo obohatí 19 muflonek,
11 muflončat a čtyři berani.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Prohřešky na dálnicích

19:02 Celní správa: Prohřešky na dálnicích

V uplynulých dvou týdnech lidé využili téměř letního počasí a státních svátků k cestování. Příslušní…