Letiště Praha: Eurowings posilují pozici ve střední Evropě, otvírají novou základnu ve „zlaté“ Praze

13.06.2021 21:23

Lufthansa Group v českém hlavním městě vytvoří základnu pro svá letadla a posádky. Nové byznysové a prázdninové linky spustí provoz od října 2021. V nabídce budou přímé nízkonákladové lety do hlavních evropských měst a oblíbených prázdninových destinací. Do léta 2022 vznikne přes 100 nových pracovních míst pro obsluhu tří letadel Airbus A320 se základnou v Praze.

Letiště Praha: Eurowings posilují pozici ve střední Evropě, otvírají novou základnu ve „zlaté“ Praze
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Společnost Eurowings rozšiřuje svou evropskou síť. Otevřením nové základny v Praze rozšiřuje německá letecká společnost Eurowings své služby ve střední Evropě. Od 31. října 2021 umístí na novou základnu v hlavním městě České republiky dva stroje Airbus A320. Od léta 2022 již budou z Prahy létat tři stroje. Praha se stane desátou základnou Eurowings v Evropě. Poprvé v historii tak dceřiná společnost skupiny Lufthansa Group nabídne přímá spojení z Prahy do atraktivních byznysových a prázdninových destinací po celé Evropě. Svojí přítomností na pražském letišti Eurowings přímo vytvoří přes 100 nových pracovních míst a také důležitý impuls pro zaměstnanost na českém leteckém trhu.

Generální ředitel společnosti Eurowings Jens Bischof: „Společnost Eurowings nabídne přímá spojení pro české cestující, kteří létají za obchodem, stejně jako pro turisty. S touto aktivitou přicházíme právě včas, po dlouhodobém útlumu leteckého provozu způsobeném covid-19 krizí. Zaměříme se na to, abychom v Praze nabídli lokální přístup v kombinaci s prvotřídními službami, a to nás odliší od nízkonákladových leteckých společností. Těšíme se, že české zákazníky brzy přesvědčíme o našich produktech a službách.“

„Letiště Praha se stane domovskou bází dalšího evropského dopravce. Velmi si ceníme toho, že i po koronavirové krizi, která nás bez pochyby velice zasáhla, je o Prahu zájem. Německá letecká společnost Eurowings rozšíří od konce října nabídku přímých leteckých spojení z Prahy do několika evropských měst, včetně Barcelony, Milána, Atén, Stockholmu, Kodaně, Tel Avivu a Birminghamu. Přispěje tak k obnově provozu, nabídne spojení do oblíbených dovolenkových destinací, jako jsou Kanárské nebo Baleárské ostrovy,” říká člen představenstva Letiště Praha Jakub Puchalský.

Anketa

Je správné, že Facebook smazal stránku poslance Lubomíra Volného?

11%
84%
hlasovalo: 16174 lidí

Aktuální hodnocení leteckých společností ukazuje, že Eurowings jsou jedním z nejdochvilnějších a nejoblíbenějších leteckých dopravců v Evropě. Dokládá to třeba fakt, že společnost získala na letošním „German Customer Award“ trojité zlaté ocenění v kategoriích „Nejlepší poměr cena/výkon“, „Nejvyšší spokojenost zákazníků“ a „Nejlepší zákaznický servis“. Společnost Eurowings se sídlem na německém letišti Kolín/Bonn v sobě kombinuje DNA skupiny Lufthansa s bezkonkurenčním konceptem hodnoty za peníze a s nabídkou inovativních, nejmodernějších produktů a služeb pro zákazníky. Patří mezi ně třeba koncept ochrany zdraví a hygieny stejně jako možnost rezervovat si volné prostřední sedadlo již od ceny 10 euro – ať už kvůli komfortu, nebo ochraně zdraví. Tato nová služba se po velmi krátké době stala bestsellerem na letech společnosti Eurowings a nastavila v odvětví novou laťku.

Od 31. října bude společnost Eurowings létat z Prahy do několika evropských měst, včetně Barcelony, Milána, Atén, Stockholmu, Kodaně, Tel Avivu a Birminghamu. Letenky do oblíbených prázdninových destinací si můžete rezervovat již od 22. června na eurowings.com a pomocí aplikace Eurowings - například z Prahy na Kanárské, Baleárské nebo řecké ostrovy. Jednosměrné letenky budou postupně k dispozici od 764 korun.

Eurowings jsou prázdninová letecká společnost skupiny Lufthansa Group, největší letecké společnosti na světě. Eurowings jsou lídrem trhu na letištích Düsseldorf, Hamburk, Stuttgart a Kolín/Bonn. V současné době provozují flotilu zhruba stovky letadel. Společnost Eurowings se zaměřuje na produkty a služby za výhodné ceny s odpovídající hodnotou a nabízí přímé lety v rámci Evropy. Letní letový plán v současné době zahrnuje více než 100 destinací. Díky své komplexní síti tras a brzy již deseti mezinárodním bázím - včetně evropského prázdninového ostrova číslo jedna, Palma de Mallorca - jsou Eurowings jednou z předních evropských leteckých společností pro volný čas. V současné době Eurowings zaměstnávají přibližně 3000 lidí v celé Evropě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …