Letiště Praha: Odgumování hlavní dráhy a obnova značení

24.03.2024 11:42 | Tisková zpráva

Letecký provoz na Letišti Václava Havla Praha bude na přelomu března a dubna v sekvencích převeden na vedlejší dráhu 12/30. Důvodem uzavírky hlavní ranveje v termínu od 25. března do 5. dubna je primárně její údržba před letošní sezónou. Jde například o odgumování a lokální opravu povrchu. K převedení na vedlejší dráhu bude docházet dle počasí a pouze v čase mezi osmou hodinou ráno a pátou hodinou odpoledne.

Letiště Praha: Odgumování hlavní dráhy a obnova značení
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Práce jsou naplánovány tak, aby se uskutečnily v co nejkratší době, říká ředitel provozu letištních ploch Václav Válek. „Kromě odgumování a běžné údržby dráhy a přilehlých ploch je v plánu i kontrola světelného zabezpečovacího zařízení, pravidelné geodetické ověřovací měření, obnova značení, údržba zařízení včasného varování před námrazou a další drobné práce.“

Podle Jiřího Pose, předsedy představenstva Letiště Praha, využívání vedlejší dráhy opět zvýší provoz letadel nad hustě osídlenými částmi Prahy. „Jsme si toho vědomi a rádi bychom zopakovali, že jediným systémovým řešením do budoucna, je realizace projektu paralelní dráhy.”

Preferovaný směr je přistání od Prahy a vzlet na Kladno. V nočních hodinách bude provoz vždy převeden zpět na hlavní dráhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic spouští další mapový portál

7:02 Správa železnic spouští další mapový portál

Správa železnic nově spustila mapový portál pro vysokorychlostní úsek Poříčany – Světlá nad Sázavou.…