Liberecký kraj stále přijímá žádosti na nové kotle a tepelná čerpadla

13.07.2022 12:15 | Tisková zpráva

Peníze na kotlíkové dotace má kraj stále k dispozici. Celkem se jedná o 50 milionů korun.

Liberecký kraj stále přijímá žádosti na nové kotle a tepelná čerpadla
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Zájemci, kteří splní podmínku nízkých příjmů a chtějí vyměnit starý kotel na pevná paliva 1. nebo 2. emisní třídy (netýká se výměny plynových kotlů), mohou své žádosti zasílat až do 31. srpna 2022.

Od počátku příjmu žádostí k 12. červenci 2022 jich eviduje kraj zhruba 400. Konkrétní data budou zveřejněna až po jejich zhodnocení.

„To začne po uplynutí lhůty pro doručení písemné žádosti. Žadatele bych chtěl upozornit na povinnost doručit její podepsanou verzi včetně příloh do 10 pracovních dní od podání elektronické žádosti na Krajský úřad Libereckého kraje, “ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

K dispozici je celkem 108 milionů korun, přičemž žadatelé mohou získat dotaci ve výši až 180 000 korun, a to v závislosti na pořizovaném zdroji tepla. „Podle dosavadního zájmu lze odhadnout, že máme k dispozici ještě polovinu finančních prostředků, a to za předpokladu, že jsou dosud podané žádosti po věcné i formální stránce v pořádku,“ doplnil Ulvr.

Na dokončení samotného projektu mají příjemci dotace lhůtu dva roky od vydání rozhodnutí o poskytnutí dotace Radou Libereckého kraje. Po uzavření smlouvy lze v případě potřeby na základě vystavené faktury zažádat o zálohovou platbu ve výši až 60 procent schválené dotace.

Veškeré podmínky programu Kotlíkové dotace v Libereckém kraji IV najdou zájemci v odkazu na krajském dotačním portálu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …