Loni vycestovalo s Interrailem přes 900 Čechů, tisíce cizinců s Interrailem do Čech přicestovaly

29.02.2016 18:51

V loňském roce využilo mezinárodní síťové jízdenky Interrail při svých cestách po Evropě 907 Čechů, kteří za ně dali 5 a půl milionu korun.

Loni vycestovalo s Interrailem přes 900 Čechů, tisíce cizinců s Interrailem do Čech přicestovaly
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jízdenky Interrail jsou síťové a umožňují v době své platnosti podniknout prakticky neomezený počet cest a ujet libovolný počet kilometrů. Cestující si je mohou pořídit jak ve variantě pro jednotlivé země, tak i ve variantě Global, která nabízí cestování ve 30 evropských členských státech. Z ciziny do Čech loni přijely s jízdenkou Interrail tisíce zahraničních turistů. Trasa Berlín – Praha – Brno – Vídeň je dokonce u držitelů jízdenek Interrail druhou nejvyužívanější tratí v Evropě.

Největší zájem je u nás o jízdenky Interrail Global Pass, které platí ve všech 30 členských zemích a mají platnost od 5 cestovních dnů až po 1 měsíc. Cestovatelé s nimi mohou projet prakticky celou Evropu. Těchto jízdenek bylo loni v České republice prodáno celkem 564 kusů. 

Více než třetina všech prodaných jízdenek pak byla ve formě Interrail One Country Pass, tedy nabídky pouze pro cestování v rámci jedné konkrétně zvolené země.

Největší zájem byl v těchto případech o Polsko a Německo, dále také o Švýcarsko, Itálii nebo Velkou Británii. Počtem prodaných jízdenek Interrail tak dominujeme novým členským zemím Evropské unie.

Interrail je síťová jízdenka platná na většině železničních tratí Evropy, ale také na vybraných trajektových spojích. Lze s ní pohodlně podniknout různé typy poznávacích cest po okolních státech i ve vzdálenějších koutech Evropy. Atraktivní může být její kombinace s leteckou dopravou. Díky tomu se do skupiny pěti nejčastěji prodávaných zemí dostala například Itálie nebo Velká Británie. Turisté v takových případech letí z Prahy například do Velké Británie nebo jiné vzdálenější destinace, kde často už z letiště mohou pokračovat dál v poznávací cestě díky síťovým jízdenkám koupeným v Česku. Ve srovnání s místním jízdným lze dosáhnout úsporu v řádu desítek procent a cestování je velmi flexibilní.     

Cena samotných Interrailů je odstupňována podle velikosti nebo počtu zemí, délky platnosti, která může být pět dní až jeden měsíc a také podle typu cestujícího.

Mladí lidé do 26 let nebo senioři mají slevy, děti v doprovodu dospělé osoby mají dokonce Interrail zcela zdarma. Až do konce března je navíc možné v rámci promo akce koupit globální variantu jízdenky Interrail s další 15% slevou. Díky předprodeji je tak možné se slevou zakoupit jízdenky i na dubnové nebo květnové cesty.

Podrobnosti jsou na webu www.cd.cz/interrail.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…