MHMP: Hlavní město Praha investuje do obnovy technického zázemí divadla GONG

21.08.2023 16:03 | Tisková zpráva

Divadlo GONG čeká zásadní renovace díky podpoře hlavního města Prahy. Investiční akce za 4,9 milionu korun má nahradit stárnoucí technické vybavení tohoto kulturního centra v Praze 9, které je známé pro svoji širokou nabídku pořadů napříč žánry.

MHMP: Hlavní město Praha investuje do obnovy technického zázemí divadla GONG
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Jedním z hlavních problémů stávajícího technického vybavení je systém tahů opony v hlavním sále a nefunkční chladící jednotka na střeše divadla. Tyto technologie pocházejí z 80. let minulého století a výrazně omezují možnosti divadelní dramaturgie.

Velkým problémem je zvláště chladící jednotka. Funguje pouze na 30 % svého výkonu kvůli poškození kompresoru. Navíc, chladící látka, kterou jednotka obsahuje, spadá do skupiny látek, které poškozují ozonovou vrstvu, což je v rozporu s platnou legislativou.

Zdeněk Kovářík, člen Rady hlavního města Prahy pro oblast financí, rozpočtu, fondů a podpory podnikání, zdůrazňuje význam technologického vybavení pro divadelní představení: „Jsem rád, že se myslí na i na často přehlíženou součást divadel jako jsou opony. Ty jsou pro některá představení skoro stejně důležitá jako výkony na jevišti. Nynější technický stav opon neumožňuje divadelní inscenace, které mají vyšší požadavky na technologickou vybavenost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …