MHMP: Pro přihlášení do dotačních programů v oblasti památkové péče na rok 2021 zbývá pouze měsíc

02.10.2020 10:06

Hlavní město již v červnu tohoto roku vyhlásilo dotační Programy pro oblast památkové péče na rok 2021. Do uzávěrky přihlášek nyní zbývá pouze měsíc.

MHMP: Pro přihlášení do dotačních programů v oblasti památkové péče na rok 2021 zbývá pouze měsíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Žadatelé o dotaci se mohou hlásit celkem do dvou Programů - pro vlastníky památkově významných objektů a do Programu pro označování provozoven na území Pražské památkové rezervace. Uzávěrka je v pátek 30. října 2020.

Až téměř do konce října se mohou žadatelé o dotaci přihlásit do dotačních Programů v oblasti památkové péče. Prvním z Programů jsou dotace vlastníkům památkově významných objektů, které jsou každoročně poskytovány na nemovité kulturní památky, nemovité objekty v památkových rezervacích a v památkových zónách v hlavním městě či na restaurování movitých kulturních památek na veřejně přístupném místě na území Prahy.  Dále mohou být poskytnuty dotace vlastníkům památkově významných objektů na stavební a restaurátorské práce související s odstraněním graffiti maleb a se zajištěním antigraffitových nátěrů. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu na financování Programu je 60 milionů korun. Dotace se poskytuje maximálně do výše 65 % celkových způsobilých nákladů.

Druhý Program se týká označování provozoven na území Pražské památkové rezervace. Jeho účelem je redukce vizuálního smogu. Označováním provozovny se rozumí zejména práce související s grafickým návrhem, realizací a instalací označení provozovny, jako jsou výstrče, vývěsní štíty, firemní nápisy, vitríny, menuboxy a nabídkové tabule, označení obchodních domů, úpravy výloh apod. U těchto úprav je nutné, aby byly v souladu se závazným stanoviskem odboru památkové péče MHMP a s dokumentem „Pravidla označování provozoven v památkově chráněných územích hl. m. Prahy a na kulturních památkách na území hl. m. Prahy“. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu na financování Programu je 5 milionů korun. Dotace se poskytuje do výše 200 tisíc korun, avšak maximálně do 70 % celkových způsobilých nákladů.

Lhůta pro podání Žádosti je do 30. října 2020 včetně. Veškeré informace mohou zájemci naleznout ZDE nebo na portálu hl. m. Prahy ZDE. Manuál pro kultivovanou Prahu je pak k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…