MŠMT: Možnosti financování asistentů pedagoga po 31. 8. 2018

22.12.2017 20:52

MŠMT upozorňuje, že po 31. 8. 2018 již nebude možné čerpat finanční prostředky na financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením nebo se sociálním znevýhodněním v takové míře jako dosud. Končí totiž čerpání ze dvou modulů rozvojového programu [1] na financování asistentů pedagoga. Jednou z možností, jak podporu dětem, žákům a studentům ohroženým školním neúspěchem i po tomto datu zajistit, mohou být školní asistenti z tzv. šablon Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (nejedná se o podpůrné opatření).

MŠMT: Možnosti financování asistentů pedagoga po 31. 8. 2018
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Podle aktuálního harmonogramu výzev Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání na rok 2018 je v únoru 2018 plánováno vyhlášení druhé vlny výzev na tzv. šablony pro mateřské a základní školy a další subjekty stanovené výzvou. Pro střední a vyšší odborné školy se obdobné výzvy připravují na prosinec 2018. V obou případech mohou o dotace žádat subjekty z celé České republiky včetně hlavního města Prahy.

Financování asistentů pedagoga po 31. 8. 2018 lze zajistit také prostřednictvím podpůrných opatření nebo na základě § 18 vyhlášky č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných (modul C rozvojového programu).

Čerpání finančních prostředků z rozvojového programu na financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením v soukromých a církevních školách nebo se sociálním znevýhodněním ve školách všech zřizovatelů (modul A a B rozvojového programu) bude k 31. 8. 2018 ukončeno.

[1] Rozvojový program Financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se zdravotním postižením; financování asistentů pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním a financování asistentů pedagoga dle § 18 vyhlášky č. 27/2016 Sb., o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných, ve znění pozdějších předpisů, na období leden – srpen 2018 (více ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…